Τι είπε στα βραβεία Grammy

0

Google News

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι παρενέβη μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος στην τελετή απονομής των βραβείων Grammy χθες βράδυ, ζητώντας από όσους την παρακολουθούσαν να στηρίξουν τη χώρα του «με όποιο τρόπο μπορείτε».

Κατά τη διάρκεια του μηνύματος, παρομοίασε την εισβολή με μια θανατηφόρα σιωπή που απειλεί να σβήσει τα όνειρα και τις ζωές του ουκρανικού λαού.«Οι μουσικοί μας φοράνε πανοπλία αντί για σμόκιν. Τραγουδούν στους τραυματίες στα νοσοκομεία, ακόμα και σε αυτούς που δεν τους ακούνε… Αλλά η μουσική ακούγεται ανεξαρτήτως συνθηκών», είπε. 

«Γεμίστε τη σιωπή με τη μουσική σας. Γεμίστε το σήμερα για να πούμε την ιστορία μας. Πείτε την αλήθεια για τον πόλεμο στα κοινωνικά σας δίκτυα, στην τηλεόραση, υποστηρίξτε μας με όποιον τρόπο μπορείτε, αλλά όχι σιωπή. Και τότε θα έρθει η ειρήνη σε όλες τις πόλεις μας», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Μετά το μήνυμά του, ο Τζον Λέτζεντ ερμήνευσε το τραγούδι του Free με τους Ουκρανούς μουσικούς Σιουζανα Ιγκλινταν και Μικα Νιούτον και την ποιήτρια Λιούμπα Γιάκιμτσουκ, καθώς εικόνες από τον πόλεμο εμφανίζονταν στις οθόνες πίσω τους.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.grΠηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.