Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συλλήψεις για κατοχή 5.162 πακέτων λαθραίων τσιγάρων

0

Google News

Στη σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών, ηλικίας 63, 51, 56 και 57 ετών προέβησαν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, (Π.Ο.ΔΙ.Ν./Κ.Λ.Θ.), για παράβαση του «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα» (Ν. 2960/2001) και του άρθρου 45 του Π.Κ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με άτομα που εμπορεύονται λαθραία καπνικά προϊόντα, σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω ημεδαποί και πιστοποιήθηκε η δράση τους.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε ο 63χρονος να κατέχει εντός πλαστικής σακούλας μία κούτα που περιείχε 10 πακέτα λαθραία τσιγάρα, τα οποία είχε αγοράσει από την 51χρονη. Στη συνέχεια, ακινητοποιήθηκαν από τα εν λόγω στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, οι έτεροι ημεδαποί, ενώ η 56χρονη έφερε μία τσάντα που περιείχε 68 πακέτα λαθραία τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών.

Σε περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε σε κοινόχρηστο χώρο εντός της πολυκατοικίας που διαμένουν η 51χρονη και η 56χρονη, βρέθηκαν 1.351 πακέτα λαθραία τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, καθώς και 41 συσκευασίες λαθραίου καπνού, διαφόρων επωνυμιών.

Τέλος, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία των δύο γυναικών, όπου βρέθηκαν 3.801 πακέτα λαθραία τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, 516 συσκευασίες λαθραίου καπνού διαφόρων επωνυμιών, καθώς και το χρηματικό ποσό των 4.900 ευρώ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν συνολικά 5.162 πακέτα λαθραία τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, 557 συσκευασίες λαθραίου καπνού διαφόρων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν στο σύνολό τους την ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης, το χρηματικό ποσό των 5.005 ευρώ, μία ατζέντα χειρός που περιείχε χρηματικά ποσά και ποσότητες από πωλήσεις λαθραίων τσιγάρων και τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ενώ η 56χρονη συνελήφθη εκ νέου για απόφαση που εκκρεμούσε εις βάρος της.

Πηγήtromaktiko.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.