Θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά η τιμή της βενζίνης

0

Google News

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

13.05.2022, 08:28

Με τη μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά να αγγίζει τα 2,20 ευρώ ανά λίτρο και του πετρελαίου κίνησης να ακολουθεί με τις τιμές να προσεγγίζουν τα δύο ευρώ (ανά λίτρο) αυξάνεται ο «πονοκέφαλος» των καταναλωτών και ως επακόλουθο η μείωση της κατανάλωσης.

Η τιμή της αμόλυβδης έχει χτυπήσει «κόκκινο» στα νησιά ενώ καταγράφονται περιπτώσεις που ξεπέρασε τα 2,5 ευρώ ανά λίτρο.

Κατά τις εκτιμήσεις του αντιπροέδρου του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Γιώργου Ασμάτογλου, με βάση τα σημερινά δεδομένα η τιμή της βενζίνης στα αστικά κέντρα τον Ιούλιο θα βρίσκεται στα 2,35 ευρώ το λίτρο, ενώ στα νησιά μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 2,70 ευρώ/λίτρο.

«Αυτήν την περίοδο βλέπουμε να μειώνεται η τιμή του πετρελαίου και ταυτόχρονα να αυξάνεται αυτή της βενζίνης. Αυτό σημαίνει ότι στο διεθνή παράγοντα υπάρχει κερδοσκοπία. Υπάρχει μεγάλη χρηματιστηριακή πίεση που ενέχει κερδοσκοπικές τάσεις», τονίζει (ethnos.gr) ο κ. Ασμάτογλου.

Η δυσβάσταχτη άνοδος της τιμής των καυσίμων οδηγεί τους καταναλωτές να περιορίσουν σημαντικά τη χρήση του αυτοκινήτου τους.

Αυτό είχε ως συνέπεια τα πρατήρια υγρών καυσίμων να βρεθούν αντιμέτωπα με μεγάλη μείωση της κατανάλωσης, η οποία κατά τον κ. Ασμάτογλου τις Κυριακές έχει φτάσει στο 30%, ενώ τις καθημερινές κινείται μεταξύ του 20%-25% ανάλογα με την ημέρα και βέβαια τις καιρικές συνθήκες.

► Tο brent κινείται στις αγορές σε τιμές άνω των 108 δολαρίων ανά βαρέλι έχοντας σημειώσει ετήσια άνοδο της τάξης του 59,97%.


Η Ελλάδα βρίσκεται στη 3η θέση στο μέσο όρο τιμών καυσίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.