Στην Οδησσό μεταβαίνει ο Νίκος Δένδιας, επικεφαλής ανθρωπιστικής βοήθειας

0

Google News

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Στην Οδησσό αναμένεται να μεταβεί αύριο Κυριακή, ως επικεφαλής αποστολής από την Αθήνα με ανθρωπιστική βοήθεια, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. Σημαντική προϋπόθεση για το προγραμματιζόμενο ταξίδι, να το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας, που θα ελέγχονται μέχρι την τελευταία στιγμή πριν την αναχώρηση, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή. 

Προς τον σκοπό αυτό, ο Νίκος Δένδιας είχε χθες επαφές τόσο με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμιτρό Κουλέμπα όσο και με τον επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Πέτερ Μάουρερ, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, τόσο για την παροχή βοήθειας, όσο και για τη διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων από τη Μαριούπολη προς τη δυτική Ουκρανία.

Ο κ. Δένδιας επαναλαμβάνει συχνά το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον της Αθήνας για την πολυπληθή ελληνική κοινότητα στη νοτιοανατολική Ουκρανία, σημειώνοντας ότι πέραν της Μαριούπολης, είναι γνωστό ότι και στην Οδησσό ζουν πολλοί ομογενείς, ενώ πολλοί είναι και αυτοί που έχουν προσφύγει εκεί από τη διαλυμένη Μαριούπολη, όπου υπάρχει ζήτημα διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου στο οποίο αναμιγνύονται επίσης Παρίσι και Άγκυρα. 

 

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.