Sensibo Pure Review: Με γνώμονα την υγεία και σήμα την άριστη εργονομία και συνδεσιμότητα (HomeKit)

0

Sensibo Pure Review: Με γνώμονα την υγεία και σήμα την άριστη εργονομία και συνδεσιμότητα (HomeKit)

Google News

Εδώ και πολλά χρόνια, προσπαθούμε να διατηρήσουμε την ποιότητα του αέρα στο σπίτι μας σε ασφαλή επίπεδα. Θα φέρω ως παράδειγμα την οικογένεια μου. Με μικρό παιδί 2 ετών σε μια συνεχιζόμενη δύσκολη χρονιά με πανδημία, ιούς και με μια ποιότητα αέρα που μέχρι χθες το βράδι από τα τζάκια ήταν το λιγότερο άθλια…. Όσοι μένετε ή έχετε επισκεφτεί τον Βόλο τον χειμώνα γνωρίζετε πολύ καλά τι βιώνουμε. Και μην πάμε μακριά το καλοκαίρι είναι κοντά όπου και εκεί έχουμε τα θέματα μας από τις βιομηχανικές μονάδες της περιοχής….

sensibo main
Sensibo Pure Review: Με γνώμονα την υγεία και σήμα την άριστη εργονομία και συνδεσιμότητα (HomeKit) 24

Η λύση λοιπόν ενός καθαριστή αέρα τουλάχιστον στα δωμάτια που κοιμόταν και κοιμάται ο μικρός ήταν και είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη. Οι περισσότερες λύσεις της αγοράς για κάτι αξιόλογο σημαίνουν μεγάλες μονάδες, με πολύ θόρυβο και αρκετά μεγάλο κόστος συντήρησης. Η δε συνδεσιμότητα τους με κινητά, αυτοματισμούς ή ακόμη χειρότερα με το HomeKit της Apple είναι σχεδόν ανύπαρκτη ή στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Κάπως έτσι λοιπόν και έχοντας κάνει και το review του Sensibo Air αποφασίσαμε να προσθέσουμε και μετά τις άριστες εντυπώσεις που μας άφησε και την λύση τους στον τομέα των καθαριστών αέρα που ακούει στο όνομα Sensibo Pure.

Η εταιρεία αναφέρει πως το Sensibo Pure είναι ο «πιο προηγμένος έξυπνος καθαριστής αέρα στον κόσμο». Έχει σχεδιαστεί για να σας κρατήσει υγιείς και ενεργοποιημένους. Η συσκευή τροφοδοτείται από το Pure Boost, μια έξυπνη τεχνολογία ανίχνευσης που κάνει την ποιότητα του αέρα καλύτερη. Διαθέτει έξυπνη προστασία από ιούς χάρη στα ενσωματωμένα φίλτρα HEPA & Carbon.

Pure Amazon ImagePure Amazon Image

Σωματίδια τόσο μικρά όσο 0,1μm μπορούν να αφαιρεθούν από τον αέρα σας και αυτό βοηθά στην προστασία των χρηστών από ιούς, βακτήρια, σκόνη, καπνό και κακές οσμές. Το Pure Boost ενεργοποιείται όταν φεύγετε από το σπίτι σας, έτσι ώστε όταν επιστρέψετε ο αέρας θα είναι καθαρός και ασφαλής για να αναπνεύσετε.

pure mock homekitpure mock homekit

Η μονάδα έχει σχεδιαστεί για να είναι «πάντα ενεργή» και μετρά την ποιότητα του εσωτερικού αέρα 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Θα ενεργοποιείται και θα σβήνει αυτόνομα. Το Sensibo Pure έχει ένα σχέδιο “set and forget”, ώστε να μην χρειάζεται να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του αν δεν το επιθυμείτε.

Και όπως με όλες τις λύσεις της Sensibo ναι είναι πλήρως συμβατή με το HomeKit της Apple κάτι που σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία, απομακρυσμένη πρόσβαση και δημιουργία συντομεύσεων ανάλογα με το κλίμα που θέλετε να δημιουργήσετε στον χώρο σας.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

  • Ρύποι: Ιοί, Βακτήρια, Σπόροι Μούχλας, PM1, PM2.5, PM10, Γύρη, Καπνός & Οσμές, Αερομεταφερόμενα σωματίδια σκόνης έως 0,1um
  • Κάλυψη μεγέθους δωματίου: 16 m²; Με καθαρή ώθηση μέχρι 27 m²
  • Διαστάσεις: (WxLxH)195mm x 195mm x 388mm
  • Επίπεδα Θορύβου: 53 dB
  • Βάρος: 1.94 Kg
  • Φίλτρα: Σύστημα διήθησης 3 φάσεων: Προ-φίλτρο, φίλτρο HEPA και ενεργό φίλτρο άνθρακα
  • Διάρκεια ζωής φίλτρου: 6 μήνες σε τυπικές συνθήκες και χρήση
  • Voice Assistants: Amazon Echo Alexa, Google Home/Assistant, Siri/Shortcuts

Η συσκευασία που μας ήρθε (λογικά δεν ήταν η retail) εξωτερικά όπως θα δείτε και στο βίντεο πέρα από το logo της εταιρείας δεν είχε κάτι άλλο. Εσωτερικά τώρα περιείχε ότι ακριβώς χρειάζεστε για να ενεργοποιήσετε την συσκευή.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που ξεχωρίσαμε άμεσα ήταν ο όμορφος σχεδιασμός του, το πολύ ελαφρύ βάρος του και το γεγονός πως δεν ήθελε τίποτα το ιδιαίτερο να γίνει για να ξεκινήσει η λειτουργία του. Απλά το γυρνάτε ανάποδα, ξεκουμπώνετε με ευκολία την βάση και βγάζετε το φίλτρο από την προστατευτική ζελατίνη, το τοποθετείτε εκ νέου πίσω, το ασφαλίζεται και είναι έτοιμο.

Επειδή ο καθαριστής αέρα είναι μια «έξυπνη» συσκευή, συνδέεται στο WiFi, μέσω της εφαρμογής της Sensibo και εν συνεχεία με την ίδια άνεση το κάνετε προσθήκη και στην HomeKit πλατφόρμα της Apple. Όπως και στην περίπτωση του Sensibo Air δεν είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα με τις συνδέσεις αυτές και όλες έγιναν με την πρώτη φορά και έκτοτε παρέμειναν σταθερές.

Μέσω της Sensibo εφαρμογής μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε μια σειρά από λειτουργίες και ενέργειες. Η εφαρμογή αναγνωρίσει την κατάσταση του φίλτρου και έτσι θα σας ειδοποιήσει πότε θα χρειαστεί να το αλλάξετε. Όπως είπαμε και πιο πάνω μπορείτε να βάλετε την συσκευή να λειτουργεί αυτόματα με το χαρακτηριστικό Pure Boost. Η συσκευή αυτόματα σε αυτή την περίπτωση ελέγχει πότε η ποιότητα αέρα στον χώρο δεν είναι η επιθυμητή και ενεργοποιεί τον ανεμιστήρα.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε πόσες φορές η συσκευή ενεργοποιήθηκε και αύξησε την απόδοση της ενώ παράλληλα μπορείτε να την ρυθμίσετε και από μόνος σας έτσι ώστε να ανοίγει σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες.

Ο ανεμιστήρας του Sensibo Pure είναι ιδιαίτερα ήσυχος. Στην χαμηλή σκάλα σχεδόν δεν ακούγεται κάτι ιδιαίτερα σημαντικό μιας και το έχουμε τοποθετήσει στο παιδικό δωμάτιο. Στην μεγάλη σκάλα τώρα και όταν χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ναι εκεί υπάρχει θόρυβος αλλά δεν είναι κάτι ενοχλητικό και θυμίζει ένας ανεμιστήρα αέρα και τίποτα περισσότερο.

Ο σχεδιασμός του δε με το φως του το κάνουν άριστο σε οποιοδήποτε χώρο και αν τοποθετηθεί μιας και μπορεί να παίξει και ως ένα φωτάκι νυκτός κάτι που και αυτό από μόνο του είναι χρηστικό σε πολλά σενάρια.

Pure Amazon ImagePure Amazon Image

Πραγματικά από την στιγμή που θα το συνδέσετε και θα το παραμετροποίησετε με βάση της ανάγκες σας και την πλατφόρμα HomeKit με κάποιες συντομεύσεις (αν θέλετε) είναι μια συσκευή που θα την ξεχάσετε!!! Και αυτό είναι τέλειο!

Συμπερασματικά το Sensibo Pure είναι ένας άριστος καθαριστής αέρα με ελάχιστη συντήρηση. Η εγκατάσταση του είναι πανεύκολη και το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε πρακτικά είναι να αλλάξετε κάποιο στιγμή το φίλτρο του. Η ποιότητα κατασκευής επίσης είναι άριστη το ίδιο και ο σχεδιασμός του που δύσκολα θα σας απογοητεύσει. Η ίδια η εφαρμογή και η σύνδεση του με το HomeKit της Apple είναι ένας επιπλέον λόγος για να επενδύσετε σε αυτό.

Επίσης συνεργάζεται όπως φυσικά ήταν αναμενόμενο και με το Sensibo Air.

Η τιμολόγηση του είναι η εξής – και για αυτά που προσφέρει δεν την κρίνουμε απαγορευτική σε καμία των περιπτώσεων:

πριψεσπριψεσ

Είναι διαθέσιμο για αγορά από το site της Sensibo και θα παραδοθεί σε μερικές μέρες από την αγορά στο σπίτι σας χωρίς κανένα πρόβλημα.

purewithfilter1 edited 1645005208263purewithfilter1 edited 1645005208263

Τέλος αν θέλετε να βρείτε και δύο αρνητικά σχόλια το μόνο που θα μπορούσαμε να πούμε είναι ότι θα θέλαμε να καλύπτει και μεγαλύτερους χώρους με την ίδια άνεση (για ένα δωμάτιο είναι άριστος) και επίσης τα φίλτρα αλλαγής (κάθε 6 μήνες βέβαια) να ήταν λίγο πιο οικονομικά μιας και δεν μπορείτε να πλύνετε ή να καθαρίσετε αυτό που ήδη έχετε. Το κόστος είναι τα €111,00 για ένα πακέτο 2 φίλτρων.


Πηγή

Πηγή TechWar.GR

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.