Σανγκάη: Παραμένει σε lockdown παρά την επίτευξη του στόχου της μηδενικής COVID

0

Google News

Σανγκάη: Τα lockdown παραμένουν στη Σανγκάη ακόμη και μετά το ορόσημο της πόλης στη «μηδενική COVID». Η Σανγκάη παραμένει σε lockdown παρά την επίτευξη του στόχου της COVID. Οι κινεζικές αρχές κρατούν τη Σαγκάη υπό lockdown, παρά το γεγονός ότι η πόλη πέτυχε τον στόχο της για τη «μηδενική COVID» την Τρίτη. Η Σανγκάη, μια πόλη 25 εκατομμυρίων κατοίκων, βρίσκεται υπό lockdown εδώ και εβδομάδες εν μέσω επιδημίας COVID-19, οδηγώντας σε εκτεταμένη απογοήτευση και ακόμη και πείνα.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν την Τρίτη ότι η πόλη είχε επιτύχει τον στόχο της «μηδενικής COVID» να περάσει τρεις ημέρες χωρίς να εντοπίσει νέο κρούσμα ιού εκτός των περιοχών σε καραντίνα.

Ωστόσο, οι κάτοικοι θα παραμείνουν σε lockdown μέχρι τα τέλη Μαΐου, ανέφερε το Reuters. Οι ηγέτες της Κίνας αγωνίζονται να αντιστρέψουν μια βαθύτερη οικονομική ύφεση, διατηρώντας παράλληλα μια στρατηγική «μηδενικής COVID-19» που έχει κλείσει τη Σαγκάη και άλλες πόλεις.

Τα συνεχιζόμενα lockdown έρχονται ημέρες αφότου το Πεκίνο επέκτεινε τον δικό του κανόνα εργασίας από το σπίτι καθώς παλεύει με το δικό του ξέσπασμα.

Το ξέσπασμα στο Πεκίνο είναι πολύ μικρότερο από αυτό της Σαγκάης, με αξιωματούχους να αναφέρουν 55 νέα κρούσματα μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου το απόγευμα, με σχεδόν δώδεκα να έχουν εντοπιστεί εκτός περιοχών σε καραντίνα.

Οι αρχές στη Σαγκάη λένε ότι η πόλη υπέστη περισσότερα από 500.000 κρούσματα.

Ωστόσο, οι κινεζικές αρχές έχουν ιστορικό δημοσιοποίησης ψευδών δεδομένων για την COVID-19 και παραπλανούν τακτικά με αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΠΗΓΗtromaktiko.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.