Ρούλα Πισπιρίγκου: Το κινητό και ο υπολογιστής θα «μιλήσουν» για την κεταμίνη

0

Google News

Το Νewsbeast έχει επισημάνει ξανά πως η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν απλά η αρχή για την εξιχνίαση του «θρίλερ» της Πάτρας με τα τρία νεκρά παιδιά. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας ήταν αρκετά για να σχηματιστεί δικογραφία και να ασκηθεί ποινική δίωξη βασισμένη σε ισχυρές ενδείξεις ενοχής.

Όμως οι Αρχές θέλουν να προσθέσουν στον φάκελο ακόμη ένα στοιχείο, το οποίο θα κάνει τη δικογραφία ακλόνητη. Ο λόγος για την κεταμίνη, την ουσία που με βάση τις τοξικολογικές εξετάσεις έκοψε το νήμα της ζωής της 9χρονης Τζωρτζίνας. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, ψάχνουν επισταμένως να βρουν το από πού, πως και πότε προμηθεύτηκε η 33χρονη την κεταμίνη.

Γι’ αυτό και στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια κάνουν «φύλλο και φτερό» το κινητό τηλέφωνο και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της Ρούλας Πισπιρίγκου… Μάλιστα το μεσημέρι της Παρασκευής (1/4) αστυνομικού, παρουσία εισαγγελέα, προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι της στην Πάτρα, κατάσχοντας σειρά αντικειμένων.

Τι ψάχνουν στο κινητό και στον υπολογιστή της Πισπιρίγκου

Οι έμπειροι αναλυτές στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, μπορούν να ανασύρουν ακόμα και σβησμένα αρχεία προκειμένου να εξακριβώσουν πλήρως τις κινήσεις της 33χρονης.

Αναζητούν επαφές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναζητήσεις στο διαδίκτυο, αγορές καλλυντικών και φαρμάκων από διαδικτυακά καταστήματα (σ.σ. τόσο στην Ελλάδα όσο και εξωτερικό), ψάχνοντας να βρουν κάθε στοιχείο για την προμήθεια της κεταμίνης. Το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου περνούσε αρκετές ώρες της ημέρας στο διαδίκτυο, είναι ένα στοιχείο που γεννά ελπίδες για την εξέλιξη της έρευνας.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως οι Αρχές εκτιμούν ότι η φερόμενη ως παιδοκτόνος, είχε προμηθευτεί σημαντική ποσότητα της θανατηφόρας ουσίας, όπως φαίνεται άλλωστε από τις εννέα απόπειρες δολοφονίας της μικρής Τζωρτζίνας. Εάν εντοπιστούν ψηφιακά «ίχνη» για την προμήθεια της κεταμίνης, τότε θα πρόκειται για στοιχείο που θα δώσει σημαντικότατη ώθηση στις έρευνες.

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.