Προσυνέδριο υπό τη φθορά της ακρίβειας στη Θεσσαλονίκη

0

Φανερή η ασφυκτική πίεση που δέχεται η κυβέρνηση στην ομιλία του πρωθυπουργού.

Google News

Με το θέμα των εκλογών να έχει προς το παρόν κλείσει, η προχθεσινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη για το προσυνέδριο της Ν.Δ. δεν περιείχε αυτή τη φορά κάποια συνάντησή του με τους τοπικούς βουλευτές του κόμματος. Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη φορά που είχε επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη –προ δύο μηνών– είχε συναντηθεί με πολιτευτές της Ν.Δ. προκειμένου να τους κάνει προεκλογικό «μασάζ», την ώρα που η έντονη τοπική «γαλάζια» δυσφορία για την υποεκπροσώπηση της Θεσσαλονίκης στην κυβέρνηση παραμένει.

Και πώς είχε προσπαθήσει να την κατευνάσει ο κ. Μητσοτάκης; Είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιτάξει ότι ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος «είναι Θεσσαλονικεύς». Κάτι που βέβαια για τα τοπικά «γαλάζια» στελέχη αποτελεί διπλή πρόκληση, αφού ο κ. Σκέρτσος όχι μόνο δεν είναι βουλευτής, αλλά ανήκει και στον μεγάλο αριθμό των προερχόμενων από τον χώρο του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ στελεχών που έχουν τοποθετηθεί στο κυβερνητικό σχήμα, γεγονός που προκαλεί έντονη εσωκομματική δυσαρέσκεια.

Κατά την τωρινή παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός μίλησε στο προσυνέδριο της Ν.Δ. (εν όψει του συνεδρίου στις 6-8 Μαΐου στην Αθήνα), φανερώνοντας για άλλη μια φορά την ασφυκτική πίεση που προκαλεί στην κυβέρνηση η ολοένα αυξανόμενη φθορά της μπροστά στην αδυναμία της να διαχειριστεί την ενεργειακή κρίση και το τσουνάμι της ακρίβειας. Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητές μας να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στρέφοντας πάντα το βλέμμα μας στους πιο αδύναμους».

Ωστόσο, αφού αναφέρθηκε στο ήδη ανακοινωμένο –σαφώς κατώτερο των περιστάσεων– πακέτο μέτρων ανακούφισης, είπε ότι «θέλω να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για ενδεχόμενα νέα μέτρα τα οποία μπορεί να έρθουν, ας δρομολογήσουμε πρώτα τα μέτρα τα οποία έχουμε ψηφίσει».

«Το μόνο που έχει καταφέρει να εξαντλήσει ο κ. Μητσοτάκης είναι την υπομονή των πολιτών που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται κάθε μέρα από τις επιλογές του: από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης, από την αισχροκέρδεια των γαλάζιων golden boys της ΔΕΗ, από την καθήλωση των μισθών, από την άρνηση να μειώσει τον ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα, τον ΕΦΚ στα καύσιμα και να βάλει πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός που καταρρέει. Ο,τι και να πει, οι πολίτες ξέρουν ότι τους εξαπάτησε».

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.