Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου στην Μπούκα – Έρχονται νέες κυρώσεις στη Ρωσία

0

Google News

Νέες κυρώσεις αναμένεται να επιβληθούν εις βάρος της Ρωσίας από τη Δύση μετά τις «εικόνες των θηριωδιών» στην Μπούκα του Κιέβου, όπου εκατοντάδες πτώματα απεικονίζονται να κείτονται στους δρόμους.

Οι συγκεκριμένες εικόνες έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου και προκαλούν αποτροπιασμό για τις ενέργειες των ρωσικών στρατευμάτων μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, οι συζητήσεις για έναν πέμπτο γύρο αυστηρών κυρώσεων εναντίον της Μόσχας ενδέχεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Τετάρτη.

Εικόνες από την πόλη που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν δεκάδες πτώματα σκορπισμένα στους δρόμους, όλοι ντυμένοι με πολιτικά ρούχα. Συνολικά περίπου 300 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των επιθέσεων τον προηγούμενο μήνα. Αν και η Μπούκα απελευθερώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, έχει υποστεί τεράστια καταστροφή από τις μάχες.

Οι ισχυρισμοί για ρωσικά εγκλήματα πολέμου και οι εκκλήσεις για περισσότερη δυτική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία έγιναν πιο ισχυρές, αφότου η Μόσχα άρχισε να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας την περασμένη εβδομάδα, μετατοπίζοντας το επίκεντρο του πολέμου στα ανατολικά της χώρας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με ανάρτησή του στο twitter, καταδίκασε τις ρωσικές επιθέσεις σε βάρος αμάχων δηλώνοντας ταυτόχρονα σοκαρισμένος από «τις εικόνες των θηριωδιών που διέπραξε ο ρωσικός στρατός στην απελευθερωμένη περιοχή του Κιέβου Μπούκα».

«Η ΕΕ βοηθά την Ουκρανία και τις ΜΚΟ στη συλλογή των απαραίτητων αποδεικτικών στοιχείων για δίωξη στα διεθνή δικαστήρια» προσέθεσε ο Σαρλ Μισέλ.

Διαβάστε επίσης:

Λαμία: Τραγικό δυστύχημα για δυο αδερφές – Έπεσαν σε γκρεμό με αμάξι (Video)

Δένδιας: Η Ελλάδα είναι παρούσα στην Οδησσό – Από σήμερα λειτουργεί ξανά το ελληνικό προξενείο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες εκρήξεις στην Οδησσό – Η σφαγή στην Μπούσα (Video)

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.