Πόλεμος στην Ουκρανία: Έφθασε στη Μολδαβία και περνά τα σύνορα ο Νίκος Δένδιας

0

Google News

Στο αεροδρόμιο του Κισινάου στη Μολδαβία έφθασε το μεσημέρι της Κυριακής 3 Απριλίου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και κατευθύνεται αυτή την ώρα στα σύνορα με την Ουκρανία, προκειμένου να μεταβεί στην πόλη της Οδησσού. Εκεί θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα παραδοθεί στις δημοτικές αρχές της πόλης, η οποία σφυροκοπείται από το πρωί από τα ρωσικά πυρά.

Η ανάρτηση Δένδια

Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει:

Άφιξη στο αεροδρόμιο του Κισινάου όπου με υποδέχθηκε η πρέσβης στη Ρουμανία (με παράλληλη διαπίστευση στη Μολδαβία) Σοφία Γραμματά και στη συνέχεια διάβαση των. συνόρων Μολδαβίας – #Ουκρανίας, με προορισμό την Οδησσό.

Σκοπός της επίσκεψης

Σκοπός της επίσκεψης πέραν της μεταφοράς βοήθειας, είναι η δημιουργία διαρκούς μηχανισμού διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, συνάντηση με μέλη της ελληνικής κοινότητας, η επαναλειτουργία του Γενικού Προξενείου στην πόλη, καθώς και η επίσκεψη και διαπίστωση της κατάστασης χώρων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική ιστορία, όπως το Μουσείο Φιλικής Εταιρίας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Όπως γίνεται γνωστό, έχουν γίνει έλεγχοι ασφαλείας προληπτικά πριν αποφασιστεί οριστικά η μετάβασή του, καθώς η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Δένδιας είχε επαφές τόσο με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμιτρό Κουλέμπα όσο και με τον επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Πέτερ Μάουρερ για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την άφιξη της ελληνικής αποστολής με την ανθρωπιστική βοήθεια:

Εκρήξεις στην Οδησσό

Σημειώνεται πάντως ότι σειρά εκρήξεων ακούσθηκε σήμερα το πρωί στην Οδησσό και τουλάχιστον τρεις στήλες μαύρου καπνού, καθώς και φλόγες φαίνονται να υψώνονται από μια κατά τα φαινόμενα βιομηχανική ζώνη, δήλωσε στο Ρόιτερς αυτόπτης μάρτυρας και μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Οδησσός δέχεται επίθεση με πυραύλους και υπάρχουν αναφορές για πυρκαγιές σε μερικές περιοχές, ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης σε ανάρτησή του στο Ίντερνετ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 6 π.μ..Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.