Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου σκέφτεται να κάνει τεστ ανίχνευσης ψεύδους

0

Google News

Τη Δευτέρα απολογείται η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, η Ρούλα Πισπιρίγκου σκέφτεται το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους για να φανεί -όπως υποστηρίζει- ότι δεν ευθύνεται τόσο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, όσο και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της.

Το ενδεχόμενο αυτό τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχε με συνήγορο υπεράσπισης που την επισκέφθηκε στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επειδή αρνείται κατηγορηματικά όσα της αποδίδονται, της προτάθηκε και εκείνη αποδέχθηκε, το ενδεχόμενο να ζητηθεί να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της.

Το αίτημα μπορεί να υποβληθεί προς τις δικαστικές αρχές και εκείνες θα κρίνουν αν θα το αποδεχθούν. Πρόκειται για μια μέθοδο που χρησιμοποιείται ευρέως στις ΗΠΑ και άλλες χώρες, όχι όμως στην Ελλάδα. Στη χώρα μας έχει γίνει δεκτό μόνο μια φορά στην υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της Σούλας Καλαθάκη, όπου ένας εκ των κατηγορουμένων είχε υποβληθεί στη συγκεκριμένα διαδικασία και τελικά -δεδομένων κι άλλων αποδεικτικών στοιχείων- είχε αθωωθεί.

Σημειώνεται ότι αν το αίτημά της γίνει τελικά αποδεκτό, το αποτέλεσμα δεν είναι δεσμευτικό αλλά συνεκτιμάται μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία.

 

enikos.gr

 

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.