Πάπας Φραγκίσκος: Αγωνιζόμενος για την υγεία του λέει ότι η παραίτηση «δεν του περνάει από το μυαλό»

0

Google News

Πάπας Φραγκίσκος: Ο Πάπας Φραγκίσκος όντως αναγνώρισε τις πολλές προκλήσεις υγείας του στη συνάντηση, αλλά είπε ότι σχεδίαζε να ζήσει τη ζωή που του έδωσε ο Θεός μέχρι το τέλος Ο Πάπας Φραγκίσκος έριξε στο κρεβάτι οποιεσδήποτε φήμες περί επικείμενης παραίτησης από τον Παπισμό. Σε μια συνάντηση με πάνω από δώδεκα καθολικούς επισκόπους που επισκέπτονταν το Βατικανό από τη Βραζιλία, ο Πάπας Φραγκίσκος συζήτησε για την υγεία του και τα σχέδιά του για το μέλλον της βασιλείας του.

Ο Πάπας είπε στον επισκέπτη Αρχιεπίσκοπο Roque Paloschi ότι η παραίτηση από την Αγία Έδρα «δεν περνά από το μυαλό του», σύμφωνα με την πορτογαλική έκδοση της επίσημης υπηρεσίας ειδήσεων του Βατικανού.

Ωστόσο, ο Πάπας δεν προσποιήθηκε ότι έχει μεγάλη υγεία, λέγοντας στους επισκόπους ότι αντιμετώπιζε πολλές προκλήσεις, αλλά ότι επιθυμούσε να ζήσει τη ζωή που του έδωσε ο Θεός μέχρι το τέλος.

Αυτό το ιδιωτικό, φαινομενικά αυθόρμητο σχόλιο καταργεί τις εικασίες εβδομάδων ότι ο Πάπας Φραγκίσκος σκέφτεται να βάλει τέλος στον Παπισμό του.

Οι φήμες άρχισαν για πρώτη φορά μετά τον διορισμό του νέων καρδιναλίων εν μέσω αναφορών για προβλήματα υγείας του και την ακύρωση πολλαπλών αποστολικών αρραβώνων.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έριξε λάδι στις φήμες ανακοινώνοντας ότι θα επισκεφθεί την κεντρική ιταλική πόλη L’Aquila τον Αύγουστο για μια γιορτή με πρωτοβουλία του Πάπα Σελεστίνου Ε’, ενός από τους λίγους ποντίφικες που παραιτήθηκαν πριν από την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου XVI το 2013.

Ωστόσο, ο στενός παπικός σύμβουλος καρδινάλιος Óscar Andrés Rodríguez Maradiaga έχει προηγουμένως απορρίψει τις φήμες ως «φθηνή σαπουνόπερα».

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Πάπας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο παχύ έντερο και νοσηλεύτηκε για σχεδόν δύο εβδομάδες.

Από την επέμβαση, ο ποντίφικας παραπονιέται τακτικά για πόνο στο γόνατο και άλλες παρενέργειες που δυσκολεύουν την κινητικότητα και τη σωματική άσκηση.

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε στο Γενικό Ακροατήριό του την Τετάρτη για τις επιπτώσεις του γήρατος, την αδυναμία των ηλικιωμένων και την αρετή της ανικανότητας.

Ο 85χρονος Πάπας έχει επανεξετάσει το θέμα της γήρατος και της επιδείνωσης πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

Τα μαθήματα και τα σχόλιά του σχετικά με τη φύση της γήρανσης —συχνά αισιόδοξη φύση— έχουν αποκτήσει νέα ισχύ καθώς ο ποντίφικας παλεύει μέσα από μια σειρά από προβλήματα υγείας ενώ συνεχίζει το σωματικά απαιτητικό έργο του. Στο κήρυγμά του, ο Πάπας είπε στους ακροατές του ότι τα γηρατειά είναι μια εποχή κατά την οποία οι Χριστιανοί πρέπει να μάθουν να δέχονται τη βοήθεια των άλλων — ακόμη και στις βασικές εργασίες της καθημερινής ζωής.

Συνέκρινε την ανικανότητα του γήρατος με τη γαλήνη του να παραδίδει κανείς τον έλεγχο της ζωής του στον Θεό.

ΠΗΓΗtromaktiko.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.