Πάνω από 80 συλλήψεις ακτιβιστών στη Βρετανία για αποκλεισμό τερματικών σταθμών πετρελαίου

0

Google News

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 48 ώρες προχώρησε στη σύλληψη 83 ακτιβιστών στο Έσεξ. Πραγματοποίησαν αποκλεισμούς τερματικών σταθμών πετρελαίου διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά την κλιματική αλλαγή.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκατοντάδες ακτιβιστές των οργανώσεων Extinction Rebellion και Just Stop Oil, που μπλόκαραν τερματικούς σταθμούς σε όλη τη Βρετανία την Παρασκευή 1 Απριλίου. Κάποιοι από αυτούς σκαρφάλωσαν πάνω στις δεξαμενές πετρελαίου, στο πλαίσιο της εκστρατείας τους για να πείσουν την κυβέρνηση να επιταχύνει τις προσπάθειες απανθρακοποίησης.

Η αστυνομία του Έσεξ ανέφερε σήμερα ότι συνελήφθησαν 63 άνθρωποι την Παρασκευή και άλλοι 20 σήμερα Σάββατο, ως ύποπτοι για διάφορα αδικήματα.

Η οργάνωση Extinction Rebellion έχει προαναγγείλει σχεδιάζει να αυξήσει την πίεση στο Λονδίνο, με καθημερινές διαδηλώσεις στη βρετανική πρωτεύουσα από τις 9 Απριλίου.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η οργάνωση σημειώνει:

«Η αστυνομία συνεχίζει να προβαίνει σε συλλήψεις καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να αποτυγχάνει να μας προστατεύσει από την αύξηση του κόστους ζωής και την κλιματική κρίση. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε ζωές τώρα και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Αυτοί οι νέοι γνωρίζουν ότι το πρώτο βήμα είναι ξεκάθαρο: Απλά σταματήστε το πετρέλαιο».

 Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.