Παναθηναϊκό: Στα τέλη Μαΐου η δημοπράτηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό

0

Google News

Αργότερα από ότι περίμεναν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θα γίνει τελικά η δημοπράτηση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Παρότι στο «πράσινο» στρατόπεδο υπήρξε μία σχετική αισιοδοξία πως η δημοπράτηση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου μπορεί να γίνει -ακόμη και- μέσα στον Απρίλιο, φαίνεται πως το πιθανότερο σενάριο είναι να γίνει στα τέλη του Μαΐου.

Μάλιστα, όταν η διαδικασία ξεκινήσει, θα κρατήσει τουλάχιστον εννιά μήνες, που σημαίνει πως η διαδικασία θα τραβήξει τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023.

Η πλευρά της δημοτικής αρχής έχει αρχίσει πάντως να «τρέχει» εδώ και καιρό τις εξελίξεις, γύρω απ’ τα τεύχη δημοπράτησης. Την ίδια ώρα οι μελέτες του γηπέδου, έχουν συνταχθεί από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι έχουν παραδοθεί στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Και βάσει αυτών συντάσσονται ήδη τα τεύχη δημοπράτησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 του Ν. 4412/2016.

Επίσης, η εκπόνηση μελέτης κυκλοφοριακών επιπτώσεων για την ανέγερση του ποδοσφαιρικού γηπέδου έχει ολοκληρωθεί κι έχει υποβληθεί προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (ΥΠΟΜΕΔΙ) για έγκριση. Η εν λόγω μελέτη θα συνοδεύει την περιβαλλοντική αδειοδότηση του γηπέδου από το συναρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δεδομένου μάλιστα, ότι το ποδοσφαιρικό γήπεδο έχει ήδη εδώ και χρόνια οικοδομική άδεια, με την έγκριση περιβαλλοντικών όρων θα «ανοίξει» πλέον ο δρόμος για την τελική δημοπράτησή του.Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.