«Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες»

0

Google News

Παιδιά χρησιμοποιεί ως ανθρώπινες ασπίδες, κατά την αποχώρησή του ο Ρωσικός στρατός, ώστε να μην δεχτεί επίθεση,καταγγέλει η Ουκρανία 

Όπως, αναφέρει ο Guardian,  σε μία περίπτωση είχε τοποθετηθεί πούλμαν μπροστά από τανκς σε χωριό κοντά στην περικυκλωμένη πόλη Τσερνίχβ, 100 μίλια βόρεια του Κιέβου.

Οι Ρώσοι προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση ώστε να διασφαλιστεί επιπλέον, ότι οι ντόπιοι δεν θα έδιναν τις συντεταγμένες των κινήσεών τους στις ουκρανικές δυνάμεις,υποστηρίζει η Ουκρανία.

«Περιπτώσεις χρήσης παιδιών ως ασπίδας καταγράφηκαν ακόμη στις περιφέρειες του Κιιέβουμ του Τσερνίχιβ και της Ζαπορίζια» , δήλωσε η  Λουντμίλα Ντενίσοβα, διαμεσολαβήτρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ουκρανίας.

Ο συνταγματάρχης Oleksandr Motuzyanyk, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, δήλωσε ότι οι υποθέσεις διερευνώνται από τον γενικό εισαγγελέα της χώρας, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

 «Υπήρξαν περιπτώσεις βίαιης συμπεριφοράς κατά ανηλίκων που καταγράφηκαν, τεκμηριωμένες από Ουκρανικά και διεθνή ιδρύματα, και θα θέλαμε να τονίσουμε ότι οι πληροφορίες για κάθε μία υπόθεση θα δίνονται στα εθνικά ποινικά δικαστήρια και οι κατακτητές θα οδηγηθούν σε δικαιοσύνη για κάθε ι έγκλημα πολέμου που διαπράττουν» είπε

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.grΠηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.