Νέα επίθεση με νεκρούς στην Μπουρκίνα Φάσο

0

Google News

Φωτογραφία Αρχείου

AP Photo/Sophie Garcia

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή σε επίθεση εναντίον ενός παράνομου χρυσωρυχείου στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο, ανέφεραν σήμερα κάτοικοι της περιοχής.

«Πολλές δεκάδες ένοπλοι, που επέβαιναν σε μηχανάκια, επιτέθηκαν στο ορυχείο του Κουγκντιγκουίν», κοντά στην Μπάργκα, μια κοινότητα της επαρχίας Ναμεντένγα, ανέφερε ένας κάτοικος στο Γαλλικό Πρακτορείο και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, μετρήσαμε 20 νεκρούς και ισάριθμους τραυματίες», ο οποίοι μεταφέρθηκαν στο Περιφερειακό Νοσοκομείο της Κάγια.

Ένας άλλος κάτοικος επιβεβαίωσε την επίθεση, κάνοντας λόγο για 22 νεκρούς. Υποστήριξε ότι οι δράστες «ήταν ένοπλοι και άνοιξαν πυρ εναντίον των εργατών» του ορυχείου. Μεταξύ των θυμάτων ήταν γυναίκες και παιδιά, συμπλήρωσε.

Ιατρική πηγή από το Περιφερειακό Νοσοκομείο είπε ότι μεταφέρθηκαν εκεί περίπου 10 τραυματίες ενώ οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε διάφορα άλλα κέντρα υγείας της ευρύτερης περιοχής.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, περίπου 80 πολίτες και στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Μπουρκίνα Φάσο, σε επιθέσεις που αποδίδονται σε ένοπλους τζιχαντιστές.

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.