Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη: Η αναπτυξιακή μας…

0

Google News

Στα μεγάλα έργα υποδομής που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του Προσυνεδρίου του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης, Ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και δικτύων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Πάρις Μπίλιας, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΘ – HELEXPO A.E. Κυριάκος Ποζρικίδης, ενώ τον συντονισμό έκανε η Έλενα Σώκου.

Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη: Η αναπτυξιακή μας πολιτική πρωτίστως στρέφεται στους νέους μας

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός και Προέδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:

“Το βλέμμα της Κυβέρνησης είναι στραμμένο στη βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, με μια ειδική φροντίδα, αγαπητέ μου Δήμαρχε, για τη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Βλέπω δημάρχους της Δυτικής Θεσσαλονίκης σήμερα μαζί μας, θέλω να τους ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά για τη εξαιρετική συνεργασία την οποία έχουμε. Να ευχαριστήσω τον Απόστολο, διότι το έργο αυτό είναι τόσο σημαντικό συνολικά για τη Δυτική Θεσσαλονίκη και όχι μόνο για το Δήμο Παύλου Μελά. Δεν θα μπορούσε να είχε γίνει πράξη εάν δεν πετυχαίναμε αυτό το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού, δεύτερου βαθμού και κεντρικής Κυβέρνησης.

Και να διαβεβαιώσω τους δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης στους οποίους κατοικεί ο νεότερος πληθυσμός της χώρας, ότι η αναπτυξιακή μας πολιτική πρωτίστως στρέφεται σήμερα στους νέους μας. Και γι’ αυτό και δεν θα σταματήσουμε εδώ, θα έχουμε και άλλες ενδιαφέρουσες εξαγγελίες, αλλά δεν μιλάμε ποτέ αν δεν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι μπορούμε να ωριμάσουμε και να υλοποιήσουμε τα έργα για τα οποία δεσμευόμαστε.

Και να ξέρεις, Δήμαρχε, ότι θα παρακολουθώ προσωπικά την εξέλιξη αυτού του έργου, ώστε να φτιάξουμε ένα πάρκο το οποίο όχι απλά θα το χαρεί όλη η Θεσσαλονίκη, το οποίο όμως ταυτόχρονα θα είναι βιώσιμο, οικονομικά αυτοτελές, έτσι ώστε να μπορέσουμε να το χαιρόμαστε, όπως θα το παραδώσουμε για πολλές δεκαετίες.

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη: Η αναπτυξιακή μας πολιτική πρωτίστως στρέφεται στους νέους μας - εικόνα 2

Διότι ο σκοπός δεν είναι μόνο να φτιάχνουμε έργα τα οποία είναι ωραία τη στιγμή που τα παραδίδουμε, θα πρέπει να έχουμε εξασφαλίσει την οικονομική βιωσιμότητα και τους πόρους εκείνους οι οποίοι θα επιτρέψουν στο Δήμο να το συντηρεί, να το αναβαθμίζει και στη συνέχεια να το βελτιώνει.

Κυριακος Μητσοτάκης

Και σε αυτή την προσπάθεια θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους Δημάρχους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και όλους τους πολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ότι θα είμαι προσωπικά κοντά στην προσπάθεια αυτή να μειώσουμε τις ανισότητες.

Διότι υπάρχουν σήμερα ανισότητες, όπως υπήρχαν ανισότητες στις υποδομές μεταξύ Θεσσαλονίκης και υπόλοιπης Ελλάδος, έτσι υπάρχουν και εσωτερικές ανισότητες στον ευρύτερο πολεοδομικό ιστό της Θεσσαλονίκης, τις οποίες είμαστε εδώ να διορθώσουμε και να γιατρέψουμε”.

Κλείνοντας τη συζήτηση για τα μεγάλα έργα υποδομής στη Θεσσαλονίκη, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε:

“Aποδίδω εξαιρετικά μεγάλη σημασία στην ανάπλαση και από την πρώτη στιγμή, όταν ήμουν απλώς βουλευτής και ασχολιόμουν λίγο με τα θέματα της Θεσσαλονίκης, παρακολουθούσα τις κουβέντες για ενδεχόμενη μετεγκατάσταση της Έκθεσης σε κάποιον άλλο χώρο και αναρωτιόμουν έχοντας επισκεφθεί πολλά Συνέδρια, όπως φαντάζομαι πολλοί από σας, αλλά αυτό το οποίο τελικά θέλουν σήμερα οι εκθέτες, οι σύνεδροι, είναι να πάνε σε έναν κλειστό χώρο έξω από την πόλη όπου φτιάχνουμε ξενοδοχεία, εστιατόρια ή αν θέλουν να είναι μέσα στην πόλη.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα του χώρου δεν το έχουν πολλές πόλεις σήμερα. Αρα, θα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε έναν πόλο οικονομικής εκθεσιακής επιχειρηματικής δραστηριότητας όλο το χρόνο μαζί με ένα πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης. Και δεν χρειάζεται να πάμε να δημιουργήσουμε καινούργιες υποδομές ξενοδοχείων, θα τα λύσει αυτά η ίδια η πόλη, θα δουλέψει όλη η πόλη, δηλαδή, από αυτήν την επένδυση και θα μπορέσει η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει και ένα καινούργιο τοπόσημο, διότι ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός πραγματικά ήταν ένας πολύ δημιουργικός διαγωνισμός ο οποίος κατέληξε σε μία πολύ όμορφη πρόταση η οποία τελικά εγκρίθηκε από το συμβούλιο.

Όπως, λοιπόν, η Έκθεση ήταν τοπόσημο με τον Πύργο τις προηγούμενες δεκαετίες, έτσι θα ξαναγίνει, Δήμαρχε μου, τοπόσημο για την πόλη και χαίρομαι πραγματικά που όλοι οι φορείς και η Περιφέρεια και ο Δήμος κατάλαβαν ότι τελικά αυτή ήταν η σωστή επιλογή να μείνει η Έκθεση εδώ και να γίνει η ανάπλαση in situ, όπως την περιέγραψες”.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.