Μένη Βαμποράκη: “Επιτέλους το νέο Λύκειο στο Πόρτο Ράφτη θα αποκτήσει ζωή”

0

Google News

“Έφτασε επιτέλους η στιγμή που το νέο Λύκειο στο Πόρτο Ράφτη θα αποκτήσει ζωή! Ξεκίνησε σήμερα -και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή- η μεταφορά του σχολείου και στις 3 Μαΐου τα παιδιά του 2ου Λυκείου Μαρκοπούλου στο Πόρτο Ράφτη θα επιστρέψουν μετά τις διακοπές του Πάσχα σε ένα εντελώς νέο περιβάλλον, αφήνοντας πίσω τους οριστικά ένα κτήριο που ουδέποτε έπρεπε να λειτουργήσει ως σχολείο”, ανέφερε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Μαρκοπούλου Μεσογαίας κα Μένη Βαμποράκη.

“Το νέο 2ο Λύκειο Μαρκοπούλου -συνεχίζει- πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να ανοίξει τις πόρτες του, ωστόσο, κάποιοι αναρωτιούνται γιατί να ανοίξει τώρα, λίγες εβδομάδες πριν το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς.

Παρακαλώ κάθε φίλο που αναρωτιέται όμως, να συνομιλήσει με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του 2ου Λυκείου, να ακούσει τις εμπειρίες τους από αίθουσες κοντέινερ, από σχολικές χρονιές γεμάτες στερήσεις, να αφουγκραστεί τις ανάγκες τους για ένα κανονικό σχολείο, για κατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας, για αίθουσες πληροφορικής, εργαστήρια και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που θα στεγάσει την πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργικότητά τους!

Στα παιδιά της Γ’ τάξης του 2ου Λυκείου Μαρκοπούλου στο Πόρτο Ράφτη, αυτές οι λίγες εβδομάδες στο νέο τους σχολείο είναι το λιγότερο που μπορούμε να τους προσφέρουμε, μαζί με την συγγνώμη για λογαριασμό αυτών που τα στοίβαξαν κάποτε σε ένα ακατάλληλο κτήριο, και είμαι σίγουρη πως θα αποτελέσει τη σπουδαιότερη εμπειρία της μέχρι τώρα φοίτησής τους”.

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.