«Κρήτη, η Μεγάλη Συνάντηση» | Η Εφημερίδα των Συντακτών

0

Google News

Τη δυνατότητα να γνωρίσουν κρητικά προϊόντα, αλλά και προϊόντα από άλλες περιοχές της Ελλάδας, θα έχουν όσοι επισκεφτούν την 24η  Έκθεση: «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά Προϊόντα  και Γεύσεις Ελλάδας» τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν στο Πασαλιμάνι, από τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ  Δημήτρη Φραγκάκη, τον διοργανωτή της έκθεσης Νεκτάριο Σερμάκη και τον πρόεδρο της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»  Θεόδωρο Τσόντο.

Οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για αυθεντικές γεύσεις από προϊόντα μοναδικής διατροφικής αξίας από τους τοπικούς παραγωγούς της Κρήτης, αλλά  και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Εκτός από τα δεκάδες περίπτερα με τα παραδοσιακά  προϊόντα,  περιλαμβάνει  και  πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, της Περιφέρειας Κρήτης, του ΕΟΤ και του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Ο Γιάννης Μώραλης τόνισε ότι η έκθεση αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη, λέγοντας πως πρόκειται για μια επιτυχημένη και άρτια διοργάνωση με υψηλή επισκεψιμότητα. «Ο Πειραιάς και η Κρήτη έχουν διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς και είμαστε ευτυχείς που φιλοξενούμε στην πόλη μας για ακόμα μια φορά αυτή την έκθεση, η οποία προβάλλει τα κρητικά προϊόντα και αναδεικνύει την πλούσια κουλτούρα του νησιού».

Ο διοργανωτής της έκθεσης Νεκτάριος Σερμάκης, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι από την προσέλευση του κοινού φαίνεται ότι η έκθεση έχει την αποδοχή των Πειραιωτών και εξήγησε ότι η έκθεση ξεκίνησε ως μια προσπάθεια των παραγωγών να βγει η Κρήτη προς τα έξω και γρήγορα μετεξελίχθηκε σε μία έκθεση που εκφράζει, εκτός από τα τοπικά προϊόντα, τις πολιτιστικές παραδόσεις του τόπου, αναδεικνύοντας το άρωμα και την κουλτούρα της χώρας.

  • Διάρκεια έκθεσης μέχρι Κυριακή 10/4/2022
  • Ώρες λειτουργίας: 10:00 -21:00

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.