Κορωνοϊός – Τζανάκης: Ξεχάστε την ανοσία της αγέλης – Πιθανή και τέταρτη δόση (Video)

0

Google News

Ανοιχτό ενδεχόμενο για τέταρτη δόση σε μέρος ή ολόκληρο τον πληθυσμό άφησε το πρωί της Παρασκευής ο καθηγητής Πνευμονολογίας ο Νίκος Τζανάκης.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας τόνισε ότι είναι νωρίς ακόμα για να παρθεί μία τέτοια απόφαση ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι πρέπει να βγάλουμε μια και καλή από το μυαλό μας την πιθανότητα ανοσίας της αγέλης.

«Είναι νωρίς να αποφασίσουμε για τέταρτη δόση, είναι πολύ πιθανόν να συμβεί σε μέρος του πληθυσμού, ή ολόκληρο τον πληθυσμό», εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Τζανάκης. «Αυτή τη στιγμή το επιδημιολογικό περιβάλλον κάνει αυτή τη σκέψη πολύ πιθανή», ξεκαθάρισε. 


«Φαίνεται ότι οι καινούργιες μεταλλάξεις καταφέρνουν και ξεφεύγουν σε σημαντικό βαθμό ως προς τη μόλυνση από τα εμβόλια. Εδώ η Όμικρον 2 ξεφεύγει από την Όμικρον την “ξαδέλφη” της. Την ανοσία της αγέλης πρέπει να την ξεχάσουμε, υπό αυτή την έννοια θα πρέπει να αρκεστούμε από την ανοσοπροστασία από βαριά νόσο που προσφέρουν τα εμβόλια. Έχουμε άτομα που έπασχαν από Όμικρον πριν από 1,5 μήνα και ξανανοσούν με την Όμικρον 2», πρόσθεσε

Πάντως, ο Νίκος Τζανάκης διευκρίνισε ότι το εμβόλιο εξακολουθεί να έχει τεράστια ικανότητα προστασίας ακόμη από βαριά νόσο. 

Όπως εκτίμησε, τα κρούσματα δεν θα πέσουν εύκολα, θα κινηθούν στις 20.000 και την επομένη εβδομάδα, ίσως και την μεθεπομένη εβδομάδα. Αυξήθηκε σημαντικά η συμμετοχή της ηλικιακής ομάδας πάνω από τα 65 έτη από 7% περίπου στο 20%, είναι η ομάδα που δίνει προβλήματα. 

Σύμφωνα με τον ΝίκοΤζανάκη «πάμε σε μια μορφή ιού που θα μείνει μαζί μας για πολλά χρόνια, ίσως και εσαεί, όπως και η γρίπη τον οποίο θα καταπολεμούμε (…) και δε θα αναστατώνει τη ζωή μας». 

«Αναμένω σχετική αύξηση θανάτων 5% με 10% την επόμενη εβδομάδα. Εκεί που είμαστε 40 με 45 θανάτους, ενδεχομένως θα έχουμε μέσους όρους 50 ίσως και παραπάνω», σημείωσε ο καθηγητής.

«Είναι θάνατοι με κορωνοϊό και όχι από κορωνοϊό, μολύνονται άνθρωποι πάρα πολύ ευάλωτοι», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Κρίσεις στην ΕΛΑΣ: Οι νέοι ταξίαρχοι – Ποιοι αποστρατεύονται

Μάνδρα: Νεκρός 60χρονος άνδρας μετά από φωτιά στο σπίτι του

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η μητέρα μου» λέει ο πρώην σύντροφός της (video)

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.