Κορωνοϊός – Έκτακτη ενημέρωση ΕΟΔΥ: Σημαντική αύξηση κρουσμάτων στις ηλικίες 18 έως 24 – Στο «κόκκινο» οι τουριστικές περιοχές (video)

0

Google News

Τις τρεις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στις ηλικίες 18 έως 24 ετών, ενώ η αύξηση στις άλλες ηλικιακές ομάδες είναι σταθερή, όπως τόνισαν οι ειδικοί σε έκτακτη ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, ο οργανισμός καταγράφει αύξηση του αριθμού των νέων μολύνσεων κυρίως στις τουριστικές περιοχές της χώρας, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Όσον αφορά τις επαναλοιμώξεις και σε αυτές καταγράφεται αύξηση ανά εβδομάδα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, όπως αυξημένες είναι και οι νοσηλείες σε απλές κλίνες.

Ενθαρρυντικό για τους επιστήμονες είναι το γεγονός ότι η αύξηση των νοσηλειών στις απλές κλίνες δεν μεταφράζεται προς το παρόν τουλάχιστον, σε αύξηση των νοσηλειών σε κλίνες ΜΕΘ αλλά και αύξηση του αριθμού των θανάτων.

Όπως είπε, ο πρόεδρος του οργανισμού, Θεοκλής Ζαούτης, όλη η Ευρώπη πλέον είναι στα κόκκινα όσον αφορά την πανδημία, τονίζοντας ότι είναι συνεχής η αύξηση των νέων κρουσμάτων σε όλες τις κεντρικές, νότιες και βόρειες χώρες της Ηπείρου.

Όπως παρατήρησε, αυξάνεται σταθερά και ο αριθμός των κρουσμάτων στην ηλικία άνω των 65 ετών, ενώ στις νοσηλείες τα περισσότερα κράτη δεν βρίσκονται στο κόκκινο. Χαμηλός παραμένει και ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Η μετάλλαξη που κυριαρχεί στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα -όπου φαίνεται ότι αφορά πάνω από τις μισές μολύνσεις – είναι η Όμικρον και οι παραλλαγές ΒΑ4 και ΒΑ5.

Διαβάστε επίσης:

Φυσικό αέριο: Έκτακτη συνεδρίαση υπό τον Σκρέκα για την επάρκεια

Διώρυγα της Κορίνθου: Επαναλειτουργεί από σήμερα μέχρι τον Οκτώβριο

Παξοί: Προσάραξη σκάφους σε ύφαλο – Διασώθηκαν τρεις επιβαίνοντες (videos)

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.