Κίνα: Μειώνει στο μισό τον χρόνο καραντίνας για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό

0

Google News

Κίνα: Η Κίνα μείωσε την Τρίτη τη διάρκεια της υποχρεωτικής καραντίνας για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες, στη μεγαλύτερη χαλάρωση των περιορισμών εισόδου μετά την τήρηση μιας άκαμπτης πολιτικής μηδενικής Covid καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Η νέα κατευθυντήρια γραμμή μειώνει τη διάρκεια της υποχρεωτικής καραντίνας για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό σε επτά ημέρες συν τρεις ακόμη παρακολούθηση στο σπίτι — μια δραστική μείωση από περίπου 21 ημέρες καραντίνας και παρακολούθησης στο σπίτι μαζί. Η Κίνα έκλεισε τα διεθνή της σύνορα τον Μάρτιο του 2020 και ο αριθμός των διεθνών πτήσεων εξακολουθεί να είναι αυστηρά περιορισμένος σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα «εισαγόμενα» κρούσματα ιού, καθώς η πανδημία μαίνεται αλλού. Έκτοτε, οι αφίξεις από το εξωτερικό αντιμετωπίζουν εβδομάδες αυστηρής παρακολούθησης και δαπανηρής καραντίνας σε ξενοδοχεία και καθορισμένα κέντρα.


Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες γραμμές πολιτικής πρόληψης και ελέγχου της Covid που ανακοινώθηκαν από την Εθνική Επιτροπή Υγείας και το Κρατικό Συμβούλιο, οι εισερχόμενοι ταξιδιώτες στην Κίνα θα πρέπει πλέον να τίθενται σε κεντρική καραντίνα για μόλις επτά ημέρες. Από τον Απρίλιο, ένας αυξανόμενος αριθμός «πιλοτικών» πόλεων έχει ήδη μειώσει την υποχρεωτική κεντρική καραντίνα για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό σε 10 ημέρες, με το Πεκίνο να μειώνει επίσης την καραντίνα τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, οι σπάνιες διεθνείς πτήσεις υπόκεινται συχνά σε ακυρώσεις, καθώς το Πεκίνο λειτουργεί ένα σύστημα «διακοπτών κυκλώματος» όπου τα δρομολόγια ακυρώνονται προσωρινά εάν ανακαλυφθούν αρκετοί θετικοί επιβάτες.

– Άνοιγμα –

Η σταθερή προσκόλληση της Κίνας στην πολιτική της για τη μηδενική Covid είναι σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο, ο οποίος έχει καταργήσει σε μεγάλο βαθμό τους περισσότερους περιορισμούς παρά την εξάπλωση της εξαιρετικά μολυσματικής αλλά λιγότερο απειλητικής για τη ζωή παραλλαγής Omicron.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Κίνα χαλάρωσε οριακά τους περιορισμούς έκδοσης βίζας για να επιτρέψει στους αλλοδαπούς να επισκέπτονται άμεσα μέλη της οικογένειας και ξένους μόνιμους κατοίκους στην Κίνα. Κινέζοι αξιωματούχοι του κανονισμού αερομεταφορών δήλωσαν σε ενημέρωση της Παρασκευής ότι διαπραγματεύονται με περισσότερες χώρες για να αυξήσουν σταδιακά τον αριθμό των πτήσεων προς την Κίνα.


Τις τελευταίες εβδομάδες, οι διεθνείς φοιτητές από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και του Πακιστάν, επετράπη να επιστρέψουν στην Κίνα για πρώτη φορά μετά την πανδημία.
Ωστόσο, οι περισσότεροι αναλυτές πιστεύουν ότι η επανέναρξη του εισερχόμενου τουρισμού παραμένει μακριά. Σε ένα συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος που γίνεται δύο φορές τη δεκαετία και πρόκειται να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, όταν οι αρχές θα είναι πρόθυμες να καταστείλουν τυχόν αναζωπυρωμένα εγχώρια κρούσματα θα ανακοινωθεί η νέα ανώτατη ηγεσία

Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping έχει επανειλημμένα τονίσει την ορθότητα της μηδενικής Covid παρά το αυξανόμενο κόστος για τη στάσιμη οικονομία της Κίνας. Υποσχέθηκε τον Μάιο να «καταπολεμήσει κάθε ομιλία που διαστρεβλώνει, αμφισβητεί ή απορρίπτει την πολιτική ελέγχου της Covid της Κίνας».
Η Κίνα έχει επίσης περιορίσει αυστηρά τα διεθνή ταξίδια των πολιτών της, στους οποίους απαγορεύεται να πραγματοποιούν «μη επείγοντα, περιττά» ταξίδια από τα τέλη του 2021, με τις περισσότερες ανανεώσεις διαβατηρίων να έχουν σταματήσει. Σύμφωνα με τις τελευταίες κατευθυντήριες γραμμές, η απαίτηση καραντίνας έχει επίσης περικοπεί για άτομα που προσδιορίζονται ως στενές επαφές όσων έχουν μολυνθεί σε κρούσματα εστιών εντός της Κίνας.

ΠΗΓΗtromaktiko.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.