Ισόβια και 11,5 χρόνια κάθειρξη στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο – The Press Project

0

Σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη γυναικοκτονία της Καρολάιν Κράουτς. Το ΜΟΔ  δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και του επέβαλε την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή τόσο για τη δολοφονία της Καρολάιν όσο και για τη θανάτωση της σκυλίτσας τους.

Google News
  • ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
  • πρόσκαιρη κάθειρξη 10 ετών για θανάτωση ζώου συντροφιάς και 20.000
  • ποινή φυλάκισης ενός έτους για πράξη ψευδούς καταγγελίας
  • ποινή φυλάκισης 3 ετών και 3.000 ευρώ για ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση

Μετά τη συγχώνευση του επιβλήθηκε ομόφωνα συνολική χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση, σε ό,τι αφορά το σύννομο βίο, η στάση του κατηγορούμενου να βάλει στο όνομα του οικόπεδο που αγόρασε και με χρήματα, ύψους 50 χιλιάδων ευρώ, που έδωσε η οικογένεια της Καρολάιν δεν «είναι στάση ανθρώπου που φέρεται έντιμα στις συναλλαγές του».

Όσον αφορά την καλή συμπεριφορά μετά την πράξη, το δικαστήριο εκτιμά ότι ένας χρόνος μόλις μετά το έγκλημα είναι πολύ λίγος για να φανεί οποιαδήποτε μεταστροφή του κατηγορούμενου να ζήσει με αρχές δικαίου. Επιπλέον το δικαστήριο τόνισε ότι ο κατηγορούμενος δεν προσκόμισε έγγραφο από τις φυλακές για την συμπεριφορά του κατά τον χρόνο κράτησης και τυχόν πειθαρχικές ποινές.


Πηγή ThePressProject.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.