Η Σανγκάη ζητά από ολόκληρη την πόλη να κάνει self-test, ενώ η απογοήτευση αυξάνεται

0

Google News

Η Σανγκάη διέταξε την Κυριακή τους 26 εκατομμύρια κατοίκους της να υποβληθούν σε δύο ακόμη γύρους τεστ για τον COVID-19, καθώς η οργή μεγαλώνει για το πώς οι αρχές αντιμετωπίζουν το νέο πανδημικό κύμα στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Κίνας.

Οι κάτοικοι θα πρέπει να υποβληθούν σήμερα σε αυτοέλεγχο με τεστ αντιγόνου και να αναφέρουν τυχόν θετικά αποτελέσματα, δήλωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Σανγκάης σε συνέντευξη Τύπου, ενώ τεστ νουκλεϊκού οξέος θα διεξαχθεί σε όλη την πόλη τη Δευτέρα.

«Το κύριο καθήκον είναι να εξαλειφθούν πλήρως τα σημεία κινδύνου και να αποκοπεί η αλυσίδα μετάδοσης, ώστε να μπορέσουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση της επιδημίας το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Wu Qianyu, επιθεωρητής από τη Δημοτική Επιτροπή Υγείας της Σανγκάης.

Ουσιαστικά όλη η οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας είναι σε lockdown αφού η πόλη άρχισε να περιορίζει την κινητικότητα στις ανατολικές της περιοχές την περασμένη Δευτέρα, επεκτείνοντας τους περιορισμούς σε ολόκληρη την πόλη μέρες αργότερα.

Το lockdown της Σανγκάης έχει διαταράξει μαζικά την καθημερινή ζωή και τις επιχειρήσεις. Αρκετοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εθελοντές εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο προσπαθώντας να κάνουν τεστ κορονοϊού σε ολόκληρο τον πληθυσμό και να εφοδιάσουν τους κατοίκους με είδη πρώτης ανάγκης.

Οι περισσότερες λοιμώξεις στη Σανγκάη ήταν ασυμπτωματικές, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αλλά η προσέγγιση «δυναμικής εκκαθάρισης» της Κίνας απαιτεί από τις αρχές να ελέγχουν, να εντοπίζουν και να θέσουν σε καραντίνα όλα τα κρούσματα.

Η Σανγκάη ανέφερε την Κυριακή 7.788 ασυμπτωματικά κρούσματα, από 6.501 την προηγούμενη ημέρα, ενώ τα συμπτωματικά αυξήθηκαν σε 438 από 260.

Το τελευταίο 24ωρο οι υγειονομικές αρχές στην Κίνα ανακοίνωσαν συνολικά 13.146 κρούσματα, ο υψηλότερος αριθμός από την κορύφωση του πρώτου κύματος πριν από περισσότερα από δύο χρόνια στη χώρα.

Πρόκειται για «1.455 ασθενείς με συμπτώματα» και «11.691 ασυμπτωματικούς» ενώ «δεν έχουν αναφερθεί νέοι θάνατοι», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εθνική Επιτροπή Υγείας, καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από δώδεκα επαρχίες.

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.