Η Getty Images εισέρχεται στον κόσμο των NFTs

0

Google News

NFT – 23/05/2022. Συντάκτης: Newsroom

Σε μία περίοδο όπου οι πωλήσεις NFT υποχωρούν αισθητά και ενόσω πληθαίνουν οι φωνές που εκφράζουν αμφιβολίες για το ρίσκο που ενέχει το blockchain και το μέλλον του, ένας νέος μεγάλος παίκτης εισέρχεται στην αγορά. Ο λόγος για την Getty Images που υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την θυγατρική της Fanatics, την Candy Digital.

Βάσει της συμφωνίας, το δίδυμο θα αναπτύξει μία σειρά από προϊόντα NFT, τα οποία θα στηρίζονται στην τεράστια βιβλιοθήκη και το αρχείο της Getty, το οποίο απαρτίζεται από σχεδόν 500 εκατ. εικόνες. Μέσω της συνεργασίας αναμένεται να αναδειχθούν αφενός φωτογραφίες από σύγχρονα γεγονότα, αφετέρου σπάνια κομμάτια από αναλογικές φωτογραφικές μηχανές. Για την Candy Digital πρόκειται για το πρώτο βήμα εκτός του χώρου των σπορ.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Getty, Κρεγκ Πίτερς, η είσοδος της εταιρείας στον χώρο των NFT φέρνει ουσιαστικά την ίδια δραστηριότητα από τον φυσικό κόσμο στον ψηφιακό.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα σχέδια της Getty μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου σκοπεύει να μπει στο χρηματιστήριο. Η εισαγωγή της θα υλοποιηθεί μέσω συγχώνευσης με εταιρεία ειδικού σκοπού. Μέσω της συμφωνίας, η οποία αναμένει έγκριση από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, η Getty αποτιμάται στα 4,8 δισ. δολάρια.


Πηγή Cryptonomist.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.