Γιώργος Τράγκας: Για ποια κακουργήματα κατηγορείται η σύζυγός του Μαρία Καρρά- Τι λέει η διάταξη των οικονομικών εισαγγελέων

0

Google News

Έγγραφο- φωτιά με το οποίο αιτιολογείται η δέσμευση της προσωπικής περιουσίας της επιδόθηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς στην σύζυγο του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά.

Με την διάταξη που εκδόθηκε διατυπώνονται τέσσερις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος της κ. Καρρά.

Οι κακουργηματικές πράξεις που καταλογίζονται στη Μαρία Καρρά είναι αυτές α) του εκβιασμού, β) της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, γ) της απιστίας και δ) της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες – κοινώς ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Όπως αναφέρεται στη διάταξη, οι οικονομικοί εισαγγελείς θεωρούν ότι η κ. Καρρά είχε ενεργή και πλήρη συμμετοχή σε όλες τις επαγγελματικές ενέργειες του Γιώργου Τράγκα, καθώς επίσης και στην απόκτηση περιουσιακών στοιχείων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σε ό,τι αφορά την αντίδρασή της, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Καρρά δηλώνει στους οικείους της έκπληκτη για τις έκνομες πράξεις που της προσάπτουν οι εισαγγελείς, αρνούμενη οποιαδήποτε ανάμειξη στα επαγγελματικά ζητήματα του συζύγου της.

Επιπλέον, η χήρα Τράγκα εξακολουθεί να αμφισβητεί ότι το ύψος της περιουσίας, όπως έχει παρουσιαστεί ευρέως, αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Κατά την άποψή της, τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Τράγκα (πολυτελή ακίνητα σε Ευρώπη και ΗΠΑ, μετρητά, ράβδοι χρυσού κ.ά.) δεν είναι αυτά που αναφέρονται στο πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και κατ’ επέκτασιν στα ΜΜΕ. Παράλληλα, ο νέος συνήγορος της κυρίας Καρρά, Θεόδωρος Μαντάς, δήλωσε πρόσφατα ότι η εισαγγελική διάταξη για τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Γιώργου Τράγκα προσδιορίζει τη συνολική αξία τους σε 23 εκατ. ευρώ. Και ως εκ τούτου, όπως τόνισε ο κ. Μαντάς, οι ίδιοι οι εισαγγελείς διαψεύδουν όσα έχουν δημοσιευτεί στα media περί 140 εκατ. ευρώ κ.λπ.

Ωστόσο, η διάταξη δέσμευσης αφορά αποκλειστικά και μόνο όσα αποκτήματα έχουν δηλωθεί επισήμως ως κοινή ιδιοκτησία του Γιώργου Τράγκα και της Μαρίας Καρρά και όχι οτιδήποτε άλλο είναι καταχωρημένο ως περιουσιακό στοιχείο εξωχώριων (offshore) επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πηγές του «Πρώτου Θέματος» οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ήδη αρχίσει να διερευνούν τις μυστικές διαδρομές και τις άδηλες πηγές πλουτισμού του Γιώργου Τράγκα. Βεβαίως, το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο δεδομένης της ιδιαιτερότητας των εταιρειών offshore, οι οποίες στην πλειονότητά τους εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους, στο καταστατικό τους εμφανίζονται εικονικά στελέχη κ.λπ.

Πάντως, το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δεν έχει παραδοθεί ακόμη στη Μαρία Καρρά και τον συνήγορό της, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός των επόμενων ημερών.

Διαβάστε επίσης:

Περιφέρεια Αττικής: Αυτοψία στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο μετά την θανάτωση του χιμπατζή

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από την κινηματογραφική κλοπή χρηματοκιβωτίου

Δημήτρης Μελισσανίδης: Υπεβλήθη σε επέμβαση στην καρδιά

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.