Γαλλία: Μπροστά σε 35.000 υποστηρικτές του μίλησε ο Μακρόν

0

Google News

Ο Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποίησε τη βασική προεκλογική του συγκέντρωση στο Παρίσι ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Μακρόν, επικεντρώθηκε στα ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής, επισημαίνοντας πως επί των ημερών του η ανεργία συρρικνώθηκε και οι κοινωνικές παροχές αυξήθηκαν.

Υποσχέθηκε ελάχιστη σύνταξη στα 1.500 ευρώ, επιμένοντας ωστόσο στη γενική αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 έτη, παρά το γεγονός ότι η επιμονή του αυτή δεν φαίνεται με βάση τις δημοσκοπήσεις να τον ωφελεί. Επικεντρώθηκε επίσης στα ζητήματα ασφαλείας υποσχόμενος διπλασιασμό των αστυνομικών περιπολίων.

Προβάλλοντας το τρίπτυχο εργασία, πρόοδος, ανθρωπισμός ο Μακρόν υπογράμμισε ότι για να επιτύχει τους στόχους της κοινωνικής του πολιτικής προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη του γαλλικού ΑΕΠ, μέσω και της αύξησης της εργασίας. Υποσχέθηκε πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά όχι αύξηση φόρων και ριζική αναμόρφωση τόσο του τομέα της υγείας όσο και της εκπαίδευσης.

Σε γενικές γραμμές ήταν μια ομιλία επικεντρωμένη στα κοινωνικά ζητήματα, λαμβανομένου υπόψη ότι σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές η επανεκλογή του θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από το αν και κατά πόσο θα κερδίσει τους Γάλλους ψηφοφόρους που τοποθετούνται αριστερά. Την προεκλογική του ομιλία, που έγινε σε μια κλειστή αίθουσα συναυλιών που θεωρείται από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, παρακολούθησαν περί τα 35.000 άτομα. Μεταξύ αυτών και πολλές πολιτικές προσωπικότητες από όλο το πολιτικό φάσμα της Γαλλίας.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία – Σύμβουλος Ζελένσκι: «Οι ρωσικές δυνάμεις αποχωρούν ταχέως από το Κίεβο»

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Σταγόνα στον ωκεανό η σύλληψη της Ρούλας», λέει ο Κατερινόπουλος

Δίκη Φιλιππίδη: «Παίρνει φαρμακευτική αγωγή, έχει προβλήματα υγείας», λέει η συνήγορος υπεράσπισης (Video)

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.