Φονικές πλημμύρες έπληξαν τα περίχωρα του Ρίο ντε Ζανέιρο

0

Google News

Κατολίσθηση εξαιτίας πλημμυρών στην Πετρόπολη, στην Πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο

AP Photo/Silvia Izquierdo

Πλημμύρες και κατολισθήσεις προκληθηκε εξαιτίας καταρρακτωδών βροχών στην Πολιτεία του Ρίο ντε Ζανέιρο στη Βραζιλία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, εκ των οποίων έξι παιδιά, ενώ αγνοούνται άλλοι 13 άνθρωποι.

Η κακοκαιρία έπληξε μεγάλο τμήμα των ακτών του Ατλαντικού, ιδιαίτερα το θέρετρο Paraty, όπου μια μητέρα και πέντε από τα παιδιά της έχασαν τη ζωή τους σε κατολίσθηση. Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, στη Μεσκίτα και την Άνγκρα ντος Ρέις, ενώ 13 αγνοούνται.

Στην Άνγκρα ένα τετράχρονο κορίτσι θάφτηκε εξαιτίας κατολίσθησης. Στη Μεσκίτα, ένας 38χρονος άνδρας πέθανε από ηλεκτροπληξία ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει ένα άλλο άτομο να ξεφύγει από τις πλημμύρες.

Στην πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο έβρεχε καταρρακτωδώς για δύο ημέρες, μετατρέποντας τους δρόμους πολλών πόλεων σε χείμαρρους και προκαλώντας κατολισθήσεις, συχνό φαινόμενο την περίοδο των βροχών, ειδικά σε φτωχές γειτονιές στην πλαγιά των λόφων.

Η κακοκαιρία έρχεται έξι εβδομάδες μετά τις ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις που σκότωσαν 233 ανθρώπους στην Πετρόπολη, επίσης στην πολιτεία του Ρίο ντε Ζανέιρο.

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.