Ευρωπαϊκή στήριξη €10 εκατ. σε startups υπερπροηγμένης τεχνολογίας αρκεί να έχουν επικεφαλής γυναίκα!

0

Ευρωπαϊκή στήριξη €10 εκατ. σε startups υπερπροηγμένης τεχνολογίας αρκεί να έχουν επικεφαλής γυναίκα!

Google News

Με άρωμα γυναίκας και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, περί τις 130 startups θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις λύσεις και τα προϊόντα τους την εφετινή χρονιά. Αρκεί να πληρούν δύο βασικές προϋποθέσεις: να δραστηριοποιούνται στον κλάδο της υπερπροηγμένης τεχνολογίας και να ηγούνται αυτών γυναίκες, με στόχο να αναδειχθούν στις αυριανές τεχνολογικές ηγέτιδες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε τη δεύτερη πρόσκληση υποβολής προτάσεων «Women TechEU», σε συνέχεια του επιτυχημένου πρώτου πιλοτικού έργου του 2021. Φέτος, θα παρασχεθεί χρηματοδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ, καθώς και υπηρεσίες επιχειρηματικής επιτάχυνσης σε έως και 130 νεοφυείς επιχειρήσεις με γυναίκες στην κορυφή.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών οικοσυστημάτων καινοτομίας του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη», με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (ΕΣΚ).

«Η ανταπόκριση στο πρώτο πιλοτικό έργο ήταν πολύ θετική, αφού λάβαμε σχεδόν 400 αιτήσεις από όλη την ΕΕ και από τις συνδεδεμένες χώρες. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη που σήμερα στηρίζουμε 50 φιλόδοξες εταιρείες, των οποίων ηγούνται γυναίκες, από 16 χώρες. Φέτος θα στηρίξουμε ακόμα περισσότερες τέτοιες εταιρείες», ανέφερε η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ.

Η ΕΕ θεωρεί ότι πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα στη σωστή κατεύθυνση, για να γεφυρωθεί το χάσμα των φύλων στον τομέα της υπερπροηγμένης τεχνολογίας και να ενθαρρυνθούν οι γυναίκες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

«Το DNA της καινοτομίας της ΕΕ θα πρέπει να βασιστεί στις εταιρείες υπερπροηγμένης τεχνολογίας, των οποίων ηγούνται γυναίκες», τόνισε η Επίτροπος.

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές ως τις 4 Οκτωβρίου 2022, στις 18:00 ώρα Ελλάδος. 

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμεςεδώ.

Women TechEU

Το Women TechEU παρέχει στήριξη σε νεοφυείς επιχειρήσεις, των οποίων ηγούνται γυναίκες, στο πρωιμότερο και πλέον ευαίσθητο στάδιο της ανάπτυξής τους. Εκτός από μια επιχορήγηση ύψους 75.000 ευρώ, οι φιναλίστ λαμβάνουν καθοδήγηση και πλαισίωση μέσω του προγράμματος του ΕΣΚ για τη γυναικεία ηγεσία.

Το Women TechEU είναι μία από τις πρωτοβουλίες της ΕΕ για τη στήριξη και την ενδυνάμωση των γυναικών στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας, όπως το ετήσιο βραβείο καινοτόμων γυναικών της ΕΕ και το νέο πρόγραμμα του ΕΣΚ για τη γυναικεία ηγεσία.

Πηγή

Πηγή TechWar.GR

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.