Ένας μυστηριώδης αρχαίος πολιτισμός έχτισε αυτό το ηλιακό παρατηρητήριο (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

0
Google News

Ένας μυστηριώδης αρχαίος πολιτισμός έχτισε αυτό το ηλιακό παρατηρητήριο (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Περίπου 2.000 χρόνια πριν, ένας άγνωστος πολιτισμός για τον οποίο δε γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα, έχτισε το αρχαιότερο ηλιακό παρατηρητήριο στην ήπειρο της Αμερικής. Ονομάζεται Chankillo και βρίσκεται στο Περού. Είναι τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco και θεωρείται ένα αριστούργημα ανθρώπινης δημιουργικότητας, έχοντας ιδιότητες που δε συναντάμε πουθενά αλλού στον κόσμο.

Πρόκειται για μία σειρά 13 πέτρινων πύργων στη σειρά από το βορά στο νότο, με τους οποίους μπορεί κάποιος να δει τον ορίζοντα. Οι 13 πύργοι προστατεύονται από ένα ναό με τρεις σειρές τειχών και δύο κτίρια και ο χώρος παρέμενε ένα μυστήριο για τους ταξιδιώτες.

site 1624 0003 500 375 20190321115417

313D Image+Observing+the+Calendar

Το 300 μέτρων μήκους κατασκεύασμα αποκαλύπτει τη χρησιμότητά του κατά τη διάρκεια της ανατολής και της δύσης του Ηλίου. Κατά τη διάρκεια του χρόνου, αλλάζει και ο πύργος στον οποίο εμφανίζεται η ανατολή του Ήλιου. Στο θερινό ηλιοστάσιο εμφανίζεται στον τέρμα δεξιά πύργο, ενώ στο χειμερινό ηλιοστάσιο στον αριστερό. Η τοποθέτηση των πύργων είναι τόσο ακριβής, που η πρόβλεψη της εποχής του χρόνου μπορεί να γίνει με απόκλιση μόλις δύο ή τριών ημερών. Στην ισημερία του Σεπτεμβρίου για παράδειγμα ο Ήλιος εμφανίζεται ανάμεσα στον έκτο και τον έβδομο πύργο.

5s0a0428 1

P9038174 2 Stitch sm

Επειδή τα ερείπια βρέθηκαν ανάμεσα σε δύο ποταμούς του Περού, τον Casma και τον Sechin, ο αρχαίος πολιτισμός ονομάστηκε από τους ερευνητές Casma-Sechin. Όπως και οι Ίνκας αργότερα, μάλλον θα λάτρευαν τον Ήλιο ως Θεό. Το παρατηρητήριο θεωρείται πως χτίστηκε κάποια στιγμή μεταξύ του 500 και 200 π.Χ. Έπειτα, για κάποιον άγνωστο λόγο, η περιοχή εγκαταλείφθηκε. Στην ακμή τους, τα κτίσματα ήταν βαμμένα με λευκό και κίτρινο χρώμα, ενώ υπήρχαν και τοιχογραφίες.

Αντίθετα με τις αρχιτεκτονικές ευθυγραμμίσεις βασισμένες σε ένα μόνο αστρονομικό στόχο τις οποίες βρίσκουμε σε αρκετά αρχαιολογικά σημεία σε όλο τον κόσμο, η γραμμή των πύργων καλύπτει όλη την ετήσια καμπύλη της δύσης και της ανατολής, όπως παρατηρείται από δύο διαφορετικά σημεία παρατήρησης, ένα από τα οποία είναι ακόμα ορατό στο έδαφος.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Portal to the Heritage of Astronomy.

Πηγή unboxholics.com

Πηγή TechWar.GR

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.