Δύο διαμερίσματα σε ένα στο Πανόραμα της Βούλας: Τα φυσικά υλικά και οι…

0

Google News

Στο διαμέρισμα στο Πανόραμα της Βούλας το όραμα των αρχιτεκτόνων για ένα σπίτι που εξασφαλίζει καλύτερη διαβίωση ταυτίστηκε με τις επιθυμίες των ιδιοκτητών.

Δύο διαμερίσματα σε ένα στο Πανόραμα της Βούλας: Τα φυσικά υλικά και οι έξυπνες λύσεις

Το ζητούμενο της αρχιτεκτονικής μελέτης ήταν η συνένωση δύο διαμερισμάτων σε ένα μεγαλύτερο, μια λύση που αναμορφώνει συνολικά το σπίτι και κοστίζει σημαντικά λιγότερο από μια νέα κατασκευή. Η ενοποίηση προσφέρει τη δυνατότητα αναδιάταξης των χώρων, σχεδιασμού μεγάλων ανοιγμάτων σε επιλεγμένους άξονες διαμπερότητας και σχέσης αμεσότητας των εσωτερικών χώρων με τους εξωτερικούς μεγάλους εξώστες, διατηρώντας ταυτόχρονα το budget λογικό. Έτσι, οι αρχιτέκτονες διατήρησαν μόνο τις κολόνες και έφτιαξαν τα πάντα από την αρχή.

casa viva
casa viva
casa viva

Τα δωμάτια είναι σαφώς διαχωρισμένα για πρακτικούς λόγους, έτσι ώστε οι δραστηριότητες στους κοινόχρηστους χώρους να μην έχουν αντίκτυπο στους ιδιωτικούς. Δεξιά της εισόδου, βρίσκεται το καθιστικό και η κουζίνα, ενώ αριστερά, με θέα στην ήσυχη πλευρά του οικοπέδου, η κρεβατοκάμαρα και το γραφείο. Σε αντίθεση με τους ιδιωτικούς χώρους που αναπτύσσονται με έναν πιο εσωστρεφή τρόπο, οι χώροι διημέρευσης είναι “διαφανείς”. Καθώς μελλοντικά το διαμέρισμα μπορεί να μετατραπεί σε οικογενειακό σπίτι και το γραφείο να γίνει κρεβατοκάμαρα, το μπάνιο βρίσκεται ανάμεσα στα δύο δωμάτια και λειτουργεί ηχομονωτικά.

casa viva
casa viva

Την ενιαία, αρμονική αντιμετώπιση των χώρων υπογραμμίζει η επιλογή ανοιχτόχρωμων φυσικών υλικών. Σε συνδυασμό με τις λιτές γραμμές των επίπλων, προσδίδουν στο χώρο μια αίσθηση φωτεινότητας και ηρεμίας. Στόχος των αρχιτεκτόνων ήταν να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης.

casa viva
casa viva
casa viva

Όλα τα σταθερά έπιπλα του διαμερίσματος, από τα κομμάτια της κουζίνας και του μπάνιου έως τις ντουλάπες σε κάθε δωμάτιο, σχεδιάστηκαν ειδικά για το σπίτι. Αφενός μεν οι tailor-made λύσεις αναδεικνύουν καλύτερα το χώρο, αφετέρου εξασφαλίζουν την οπτική αρμονία. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι το ξύλο δρυός και το ζεμπράνο, δηλαδή το ριγέ ξύλο, τα οποία πέρασαν από επεξεργασία με χρώμα στο βερνίκι τους για να πάρουν μια φιλική μπεζ απόχρωση.

casa viva

Ανάμεσα στις έξυπνες λύσεις που ξεχωρίζουν, είναι το ότι η κουζίνα απομονώνεται από την τραπεζαρία, όταν αυτό είναι επιθυμητό, χωρίς να αναιρείται η οπτική επαφή μεταξύ τους, αλλά και με το φυσικό περιβάλλον. Στην κυρίως κρεβατοκάμαρα, η ξύλινη όψη διαχωρίζει το χώρο του λουτρού, αποτελώντας ταυτόχρονα χώρο αποθήκευσης.

Πηγή: casaviva


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.