Δήμος Μαραθώνα: Δενδροφύτευση στην πλατεία Εφημεριδοπωλών το Σάββατο 16 Απριλίου

0

Google News

Ο Δήμος Μαραθώνος καλεί όλους τους δημότες και τους κατοίκους του να συμμετέχουν το Σάββατο 16 Απριλίου στις 11.00 στην πρώτη φύτευση 150 δένδρων της ελληνικής γης στην πλατεία Εφημεριδοπωλών, η οποία έχει ήδη καθαριστεί και διαμορφωθεί από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Μαραθώνος για την υλοποίηση της τόσο σημαντικής αυτής περιβαλλοντικής δράσης.

Επισημαίνουμε ότι είναι επιθυμητό όσοι από τους συμμετέχοντες διαθέτουν, να φέρουν μαζί τους και εργαλεία κηπουρικής, ενώ εκτός από την συμμετοχή στην δενδροφύτευση όλοι θα έχουν την δυνατότητα να «υιοθετήσουν» ένα ή περισσότερα δένδρα και να αναλάβουν την φροντίδα τους. Τα δένδρα θα είναι αριθμημένα και όσοι προχωρήσουν σε υιοθεσία θα παραλάβουν και την σχετική βεβαίωση υιοθεσίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο [email protected] όπου θα μας γνωστοποιούν τα στοιχεία τους.

Η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της συμμετοχής για πρώτη φορά του Δήμου Μαραθώνος, μέσω των ενεργειών του Αντιδημάρχου Πρασίνου κ. Βασίλη Τσακιργιάννη, στην διεθνή περιβαλλοντική πρωτοβουλία δενδροφύτευσης με τίτλο «75UN – 75 Trees UNAI SDG7», σε συνεργασία με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και της ενεργής συμβολής μας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα και του Διευθυντή και Καθηγητή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κ. Δημήτρη Μαυράκη, το οποίο και εγκρίθηκε από το ΔΣ.

Στο προσεχές χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν δενδροφυτεύσεις και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας όπου συνολικά θα φυτευθούν 150 ελιές, χορηγία από το φυτώριο Hellenic Plants μέσω του ΕΚΠΑ και ακόμη 200 δένδρα της ελληνικής γης, χορηγία του Πράσινου Ταμείου.

Φυτεύοντας και «υιοθετώντας» ένα δένδρο δίνουμε μια ανάσα ζωής στον τόπο μας.

Ας συμμετέχουμε όλοι στην τόσο σημαντική αυτή περιβαλλοντική δράση.

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.