Απλά Ψηφιακά 51: Το ψηφιακό ΔΑΑ, η κάρτα της Cosmote, οι αλλαγές σε Wind-Nova και η έλευση του Disney+

0
Google News

Απλά Ψηφιακά 51: Το ψηφιακό ΔΑΑ, η κάρτα της Cosmote, οι αλλαγές σε Wind-Nova και η έλευση του Disney+

Πόση τεχνολογία και ψηφιοποίηση μπορεί να χωρέσει στα ταξίδια, καθώς και πόσο μπορούν να διευκολύνουν την αποδοτικότητα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών οι ψηφιακές υποδομές, ανέλυσε ο Αλέξανδρος Ζιώμας, Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Συστημάτων Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΔΑΑ στον Δημήτρη Μαλλά και την Νίκη Παπάζογλου στο 51ο επεισόδιο του Απλά Ψηφιακά.

Στο εβδομαδιαίο podcast  του Moved.gr για τις εξελίξεις των ψηφιακών τεχνολογιών, ο κ. Ζιώμας περιέγραψε τα ψηφιακά εργαλεία που έχει εγκαταστήσει ήδη ο ΔΑΑ με στόχο την βελτίωση της επιχειρησιακής του λειτουργίας αλλά και την βελτίωση της εμπειρίας των ταξιδιωτών και τα οποία τον καθιστούν ένα από τα προηγμένα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις νέες τεχνολογίες που αναμένεται να υιοθετηθούν προσεχώς, δίνοντας σε πέντε χρόνια από σήμερα μια εντελώς διαφορετική όψη στο αεροδρόμιο, καθώς και στις προκλήσεις και τις προτεραιότητες που θα πρέπει να θέτει η ψηφιοποίηση σε τέτοιου τύπου υποδομές.

Εξελίξεις στο Pay-TV

Η κουβέντα συνεχίστηκε με τα νέα της συνδρομητικής τηλεόρασης, όπως την άφιξη του Disney+ στην χώρα μας, την συνδρoμητική υπηρεσία του Antenna, αλλά και την παρουσίαση της διοικητικής ομάδας του νέου σχήματος Nova – Wind.

Στη συνέχεια οι δύο παρουσιαστές αναφέρθηκαν στα νέα στοιχήματα της Blueground και την πιθανή είσοδό της στο Χρηματιστήριο, καθώς και στην ανοδική πορεία της Epsilon Net, η οποία επισφραγίστηκε από τα ετήσια αποτελέσματα της, που παρουσιάστηκαν μέσα στην εβδομάδα.

Τέλος, Νίκη και Δημήτρης συζήτησαν και για τις επενδύσεις που ετοιμάζει το Πλαίσιο στο last mile και στα logistics, καταλήγοντας να καταθέτουν, για ακόμα μια φορά, τα παράπονά τους από τις εταιρείες διανομής.

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr όπως και σε audio μορφή στο Spotify και στο Google Podcasts.

Πηγή

Πηγή TechWar.GR

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.