Ανδρουλάκης: Γίναμε πρωταγωνιστές κι όχι ρυθμιστές

0

Google News

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

«Οι βαθιά αποτυχημένοι πρωθυπουργοί να μην περιμένουν σωσίβιο από το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ., κρατώντας ίσες αποστάσεις από Κυρ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα.

«Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι και ισχυροί στις επόμενες βουλευτικές εκλογές για να επιβάλουμε εμείς τους κανόνες μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας.

Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ακούω τις τελευταίες ώρες και ημέρες ότι γίναμε ρυθμιστές. Όχι κ. Μητσοτάκη και κ. Τσίπρα, πρωταγωνιστές γίναμε, δεν γίναμε ρυθμιστές. Θα το δείτε την πρώτη Κυριακή της απλής αναλογικής, που η δημοκρατική παράταξη θα έχει εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατικού κορμού, με ένα πρόγραμμα για όλους τους Έλληνες, ένα πρόγραμμα που θα μπορεί να ανατρέψει τα κατεστημένα και ό,τι κρατά δέσμια τη χώρα πίσω».

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι «με ενότητα, με ανανέωση και πολιτική αυτονομία, μαζί θα είμαστε νικητές στις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν» και απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους σημείωσε:

«Μαζί, να είστε σίγουροι, ότι θα κάνουμε το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη, με την ανανεωτική αριστερά και τα κινήματα της οικολογίας, πρωταγωνιστές και όχι ρυθμιστές, όπως θέλουν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης. Και λέω και απόψε εδώ από την Αχαΐα, ότι αυτοί οι βαθιά αποτυχημένοι πρωθυπουργοί, να μην περιμένουν σωσίβιο από το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό. Ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια και ‘βρέχει’ χειρότερες δημοσιονομικές πολιτικές και υπερταμεία και ο κ. Μητσοτάκης κάνει μία πολιτική των λίγων και της παρέας τού δήθεν επιτελικού κράτους – χάους του Μαξίμου. Εμείς έχουμε μόνο ένα στόχο. Αντί να δώσουμε σωσίβιο σε αυτούς, να δώσουμε ελπίδα στην Ελληνίδα και τον Έλληνα».

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «δημοσιονομική ανευθυνότητα», λέγοντας ότι «η Δεξιά δεν βάζει μυαλό» και πρόσθεσε: «Θα έπρεπε το κόμμα του κ. Καραμανλή, που άφησε την Ελλάδα με το μεγαλύτερο παγκοσμίως έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών 15,6% να είχε πάρει τα μαθήματά του. Όμως δεν τα πήρε, γιατί δεν πλήρωσε το κόστος που πληρώσαμε εμείς, αναλαμβάνοντας να αντιμετωπίσουμε αυτή την απίστευτη περιπέτεια για την πατρίδα, ώστε να μείνει η χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και επειδή λοιπόν δεν πήραν το μάθημα, αυτό, το πληρώνουμε ακόμη και σήμερα πάρα πολύ ακριβά».

Όσον αφορά στο ζήτημα της πανδημίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή με υπευθυνότητα στο πλευρό της επιστήμης και δεν κλείσαμε το μάτι σε κινήματα, τα οποία υπονόμευαν τη δημόσια υγεία, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας με τον πρώην υφυπουργό του στο υπουργείο Υγείας – και είχαμε σταθερή στάση».

► Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ν. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι στις 8 Μαΐου –που θα γίνουν οι εκλογές σε δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις, καθώς και η ανάδειξη των συνέδρων– «το όνομα της παράταξής μας που θα κατέβουμε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, θα το υπογράψουν με την ψήφο τους οι χιλιάδες που θα συμμετέχουν στη διαδικασία».

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.