Γερμανοί, Βρετανοί και Πορτογάλοι αστυνομικοί σκάβουν σε λίμνη για να βρουν την Μαντλίν Μακάν (βίντεο)

0 24


Πορτογάλοι, Βρετανοί και Γερμανοί αστυνομικοί ψάχνουν γύρω από μια τεχνητή λίμνη στην Πορτογαλία, σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου χάθηκε η Μαντλίν Μακάν, για να βρουν έστω ένα στοιχείο που να παραπέμπει σε εκείνη.

Η έρευνα που ξεκίνησε χθες, είναι η πρώτη μετά από πολλά χρόνια που γίνεται για το εξαφανισμένο από το 2007 παιδί και για πολλούς από τους εμπλεκόμενους ίσως η σημαντικότερη που έχει γίνει.

Ολα ξεκίνησαν όταν στα αρχεία του συλληφθέντα Γερμανού παιδόφιλου βρέθηκαν φωτογραφίες από το σποτ αυτό στην Πορταγαλία. Φέρεται να τον αποκαλούσε ως τον δικό του «παράδεισο» και να περνούσε μεγάλο διάστημα εκεί με το τροχόσπιτό του. Το σημείο απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από το θέρετρο από το οποίο εξαφανίστηκε εκείνο το βράδυ του 2007 η Μαντλίν, μυστηριωδώς από το δωμάτιο της οικογένειας.

Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο των ερευνών

Πώς ξεκίνησαν ξανά οι έρευνες για την Μαντλίν Μακάν
Ο πορτογαλικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας SIC ανέφερε ότι η αστυνομία θα επικεντρώσει τις έρευνές της κυρίως στη στεριά και υποστήριξε ότι οι ερευνητές γνώριζαν ότι ο Μπρούκνερ – συλληφθείες και κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν- περνούσε χρόνο στο τροχόσπιτό του στην περιοχή.

Η πορτογαλική εφημερίδα Correio da Manhã ανέφερε ότι η γερμανική αστυνομία είχε δώσει στους Πορτογάλους ομολόγους της βίντεο και φωτογραφίες που είχε τραβήξει ο Μπρουκνέρ από την περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας.

Η αστυνομία έστησε δύο σκηνές για τις ιατροδικαστικές ομάδες της, ενώ στην περιοχή έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση πτήσεων drones και οι δρόμοι που οδηγούν στην περιοχή έχουν αποκλειστεί.

Ενα σκάφος της πυροσβεστικής της Πορτογαλίας έπεσε χθες στην τεχνητή λίμνη, ενώ αναμένεται να διεξαχθεί έρευνα και από δύτες. Ο βυθός της λίμνης έχει βάθος 14 μέτρων.

Η γερμανική αστυνομία δήλωσε τον Ιούνιο του 2020 ότι η Μαντλίν θεωρείται νεκρή και ότι ο Μπρούκνερ, 45 ετών, ήταν πιθανώς υπεύθυνος για την εξαφάνισή της. Δεν έχει κατηγορηθεί για κανένα αδίκημα που να σχετίζεται με την εξαφάνιση της Μαντλίν και έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη, αν και τα στίγματα κινητών τηλεφώνων δείχνουν ότι κινούνταν κοντά στο θέρετρο που έμενε η Μαντλίν με την οικογένειά της.

iefimerida.gr

Πηγή

Απάντηση