Ουρανία Μιχαλολιάκου: Η σκοτεινή «πριγκίπισσα» της Χρυσής Αυγής, το Συνούρη και ο Φρόυντ | ΕΛΛΑΔΑ

0 5


Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι, μόνο τα ζώα δήλωνε η Ουρανία Μιχαλολιάκου στο ντοκιμαντέρ ενός Νορβηγού σκηνοθέτη για τις γυναίκες της Χρυσής Αυγής, αρνούμενη κάθε σχέση με το ναζισμό.

Η μοναχοκόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου και της Ελένης Ζαρούλια, ένα από τα σκληρότερα στελέχη της Χρυσής Αυγής θεωρούνταν το πρόσωπο που θα διαδεχόταν τον Μιχαλολιάκο στην αρχηγία της ΧΑ όταν θα ερχόταν η ώρα. Αρχηγός της Νεολαίας, με σκληρές απόψεις, με καίριο ρόλο στην προπαγάνδα της ΧΑ αλλά και στις προκλήσεις, η Ουρανία Μιχαλολιάκου, η οποία έχει πτυχίο ψυχολογίας, εργάστηκε για ένα σύντομο διάστημα και στην ψυχιατρική κλινική Σινούρη από όπου αποχώρησε μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η παρουσία της εκεί.

Ουρανία Μιχαλολιάκου
Η Ουρανία Μιχαλολιάκου την Πέμπτη στο σόου που έστησε έξω από το σπίτι τους την Πέμπτη

Η Ουρανία ψυχολόγος στην ψυχιατρική κλινική Σινούρη

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ουρανία Μιχαλολιάκου πριν από μερικούς μήνες είδε την πόρτα της εξόδου από την Ψυχιατρική Κλινική Σινούρη. Η απασχόληση της στην κλινική, με την ιδιότητα της ψυχολόγου, είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, με αποτέλεσμα η διοίκηση να βάλει τέρμα στην επαγγελματική συνεργασία.

Ουρανία Μιχαλολιάκου
Εξω από τη ΓΑΔΑ την Παρασκευή κατά τη μεταγωγή των χρυσαυγιτών στη φυλακή

Μιλώντας στο iefimerida.gr ο διευθυντής της κλινικής, Κωνσταντίνος Κανέλλας, επιβεβαίωσε το γεγονός. «Δεν εργάζεται σε εμάς εδώ και πολύ καιρό», ανέφερε, σημειώνοντας ότι λόγω προσωπικών δεδομένων δεν επιθυμεί να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τη σχέση εργασίας. «Ήδη, το πληρώσαμε ακριβά. Δε θα θέλαμε τέτοια δημοσιότητα», κατέληξε.

Οι συνεδρίες με ασθενείς είχαν ξεσηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων

Η αποκάλυψη, πριν από ένα περίπου χρόνο, ότι η Ουρανία Μιχαλολιάκου δούλευε ως ψυχολόγος στην εν λόγω ιατρική δομή που βρίσκεται στην Κηφισιά και υποστήριζε ψυχολογικά τους ασθενείς ήταν αρκετή για να ξεσηκώσει «θύελλα». Η αρχική πληροφορία φέρεται να είχε προέλθει από νοσηλευόμενο στην κλινική ο οποίος, γνωρίζοντας τη δράση της και τις ιδέες της, κατήγγειλε την παρουσία της δηλώνοντας ότι δε θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μαζί της συνεδρίες. Η δημοσιότητα που έλαβε στη συνέχεια το γεγονός οδήγησε τη διοίκηση της κλινικής, που δέχτηκε σωρεία επιθετικών σχολίων, να παύσει τη συνεργασία μαζί της.

Ουρανία Μιχαλολιάκου
Με τη μητέρα της και λιγοστούς υποστηρικτές την ώρα που οι χρυσαυγίτες αποχωρούσαν για τα κελιά τους στις φυλακές.

Πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν ότι η παρουσία της «ισχυρής» γυναίκας του ακροδεξιού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στην ψυχιατρική κλινική ήταν στο πλαίσιο της πρακτικής της, μιας και η ίδια έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ωστόσο, κάποιοι άλλοι ισχυρίστηκαν ότι η Ουρανία Μιχαλολιάκου εργαζόταν συστηματικά, για μεγάλο χρονικό διάστημα, φροντίζοντας, μάλιστα, τεχνηέντως να μην αναφέρει το επίθετο της και να συστήνεται στους ασθενείς μόνο με το μικρό της όνομα.

Η κόρη του αρχηγού ήταν γνωστή για τα πιστεύω της

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου δεν είναι μόνο το μοναχοπαίδι του Νίκου Μιχαλολιάκου και της Ελένης Ζαρούλια, αλλά κατά πολλούς, πριν την καταδίκη του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης, θεωρούνταν ως επόμενη αρχηγός. Μετά τη σύλληψη του πατέρα της είχε αναλάβει τα ηνία της Χρυσής Αυγής. Κάτι αναμενόμενο, όχι μόνο λόγω του οικογενειακού δεσμού αλλά και εξαιτίας του ότι εδώ και χρόνια βρισκόταν στο «τιμόνι» της νεολαίας της ναζιστικής οργάνωσης.

Ουρανία Μιχαλολιάκου
Με τον Ηλία Κασιδιάρη με το συνδυασμό του οποίου εξελέγη δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα

Η Ουρανία δε δίσταζε να τα βάλει με όλους και όλα. Γνωστή για τον «εκρηκτικό» χαρακτήρα της, η κόρη του αρχηγού συνήθιζε να προκαλεί με τα λεγόμενα της αλλά και με τις πράξεις της. Ακόμα και μέχρι πρόσφατα επιτέθηκε κατά των δημοσιογράφων και των τηλεοπτικών συνεργείων έξω από το σπίτι της οικογένειας, μετά την ιστορική απόφαση του Εφετείου που καταδίκασε τη Χρυσή Αυγή, ρίχνοντας νερό από τον τέταρτο όροφο. Ενώ, στο παρελθόν, υπήρξαν πολυάριθμα περιστατικά κατά τη διάρκεια των οποίων η Ουρανία Μιχαλολιάκου είχε φανερώσει τον πραγματικό της χαρακτήρα εκτοξεύοντας βρισιές και χυδαίες χειρονομίες εις βάρος όποιων καταφέρονταν εναντίον της ίδιας αλλά και της Χρυσής Αυγής.

Ουρανία Μιχαλολιάκου: Προκαλούσε με κάθε τρόπο, μπροστά και πίσω από τις κάμερες

Μια σειρά από γεγονότα που έγιναν γνωστά όχι μόνο από τη δίκη αλλά και από δημόσιες δηλώσεις, αλλά κυρίως από το κατασχεμένο υλικό στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα καταδεικνύουν ότι η ίδια ενστερνίζεται τη ναζιστική ιδεολογία.

Ουρανία Μιχαλολιάκου
Με υψωμένο το μεσαίο δάκτυλο, προς τις τηλεοπτικές κάμερες, έξω από τη ΓΑΔΑ την Παρασκευή

Όλα αυτά τα χρόνια η Ουρανία Μιχαλολιάκου δεν είχε μείνει στη «σκιά» του πατέρα της. Αντιθέτως φρόντιζε κάθε στιγμή να δείχνει δημόσια την ισχυρή προσωπικότητά της. Με τις ακραίες ιδέες της και τα πιστεύω της, μέσα στα οποία είχε γαλουχηθεί από μικρή, η άλλοτε σύντροφος του καταδικασθέντα Αρτέμη Ματθαιόπουλου, δεν προκαλούσε μόνο μπροστά στις κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων αλλά και στις διαδικτιακές εκπομπές που παρουσίαζε μαζί με τους υπόλοιπους «στρατιώτες» της οργάνωσης, όπως τους αποκαλούσε.

Ουρανία Μιχαλολιάκου
Στο πλευρό του πατέρα της κατά τη σύλληψή του το 2013

Δημοσιεύματα κατά καιρούς, τα οποία δεν είχαν επιβεβαιωθεί ούτε διαψευστεί, ανέφεραν ότι από έρευνες που έκαναν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής στα ηλεκτρονικά αρχεία των υπολογιστών των μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης βρέθηκε ότι Ουρανία Μιχαλολιάκου διατηρούσε διάφορους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα. Στους λογαριασμούς αυτούς χρησιμοποιούσε ψεύτικα προφίλ, με περίεργα ψευδώνυμα που παρέπεμπαν σε ακραία βία και μίσος.

Ουρανία Μιχαλολιάκου

Ο «Μικρός Πρίγκιπας», ο Νίτσε, ο Φρόυντ και οι φωτογραφίες των συντρόφων

Σοκ στην κοινή γνώμη είχε προκαλέσει το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες της Χρυσής Αυγής που είχε γυρίσει ο Νορβηγός σκηνοθέτης, Håvard Bustnes και κατέγραψε την καθημερινότητα τριών γυναικών: της Ουρανίας (κόρης του Νίκου Μιχαλολιάκου), της Τζένης (συζύγου του Γιώργου Γερμενή) και της Δάφνης (μητέρας του Παναγιώτη Ηλιόπουλου) κατά τη διάρκεια προφυλάκισης της διευθυντικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης.

Ουρανία Μιχαλολιάκου

Καθ’ όλη τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ η Ουρανία Μιχαλολιάκου, άλλοτε μέσα στο σπίτι της, αγκαλιά με τον αγαπημένο της σκύλο, δίπλα σε ταινίες της Disney και βιβλία του Νίτσε, του Φρόυντ αλλά και το αγαπημένο της «Μικρό Πρίγκιπα» και άλλοτε στα γραφεία της οργάνωσης, αρνείται ότι έχει σχέση με το ναζισμό. «Αυτό είμαι, δεν υπάρχει μάσκα», λέει σε μια αποστροφή του λόγου της, ενώ σε κάποιο άλλο σημείο δηλώνει με άνεση ότι δεν της αρέσουν οι άνθρωποι αλλά μόνο τα ζώα.

Ουρανία Μιχαλολιάκου

Το ντοκιμαντέρ κλείνει με την «ισχυρή» γυναίκα της Χρυσής Αυγής να υποστηρίζει ότι στηρίζει τον πατέρα της σε όλα. «Σε ό,τι σκέφτεται, ό,τι πιστεύει και δρα. Και αυτή είναι η αλήθεια μου», καταλήγει με νόημα.

Ουρανία Μιχαλολιάκου
Ουρανία Μιχαλολιάκου
Ουρανία Μιχαλολιάκου
Ουρανία Μιχαλολιάκου
Ουρανία Μιχαλολιάκου
Με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο
Ουρανία Μιχαλολιάκου
Ουρανία Μιχαλολιάκου
Ουρανία Μιχαλολιάκου
Από το 2012 όταν η ΧΑ εισήλθε στη Βουλή

Πηγή του άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More