Μισανθρωπισμός Πορτοσάλτε για Ζακ: Ήταν ένας «τοξικοαυτός» που μπήκε να ληστέψει

0 0


Αν ψάχνετε να βρείτε έναν ορισμό του μισανθρωπισμού, συμπυκνωμένο σε δυο-τρία λεπτά, μπορείτε απλώς να ακούσετε όσα είπε ο Άρης Πορτοσάλτε για τον Ζακ Κωστόπουλο στο βίντεο που παρουσιάζουμε παρακάτω.

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα σχόλια του Άρη Πορτοσάλτε  σε ραδιοφωνική εκπομπή ανήμερα της έναρξης της εκδίκασης για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Μεταξύ άλλων, ο γνωστός δημοσιογράφος αποκαλεί τον Ζακ Κωστόπουλο ως έναν «τοξικοαυτό που μπήκε στο κοσμηματοπωλείο να ληστέψει».

Αλήθεια τί εννοούσε με το «τοξικοαυτός», όταν αναφερόταν στην εκπομπή του στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου; Δεν γνωρίζει ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις του Ζακ βγήκαν καθαρές; (Παραπέμπω (και) σε δημοσίευμα του site του skai)

Ο Πορτοσάλτε δηλαδή επανέλαβε τις ψευδείς ειδήσεις περί τοξικοεξαρτημένου ατόμου που είχαν επιστρατευτεί για την κάλυψη της υπόθεσης από πληθώρα ΜΜΕ. 

Η υπόθεση, άλλωστε, του Ζακ Κωστόπουλου εξέθεσε ως γνωστόν πολλές φορές ορισμένα ΜΜΕ, καθώς τα στοιχεία που παρατέθηκαν καταρρίπτουν πανηγυρικά το αφήγημα του παραβατικού, επικίνδυνου και οπλισμένου ληστή που είχε «φιλοτεχνηθεί» από σημαντική μερίδα του Τύπου.

Ενδεικτικά, η σχετική είδηση του ΣΚΑΪ: Για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, ο Α. Πορτοσάλτε, παρά τα δεκάδες δημοσιεύματα και αδιάσειστα στοιχεία που αναγνωρίζουν οι αρχές, επιμένει στα fake news που εγκαταλείφθηκαν από τα ΜΜΕ και «κοσμεί» μόνο ακροδεξιά account του Twitter και blogspots. 

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο δημοσιογράφος αναφέρει πως «μπήκε κάποιος να κάνει διάρρηξη, θα ΄ρθει η αστυνομία να τον συλλάβει». Ξεχνάει, βέβαια, να αναφέρει πως στην υπόθεση Κωστόπουλου η αστυνομία «ήρθε για να τον συλλάβει», αλλά ταυτόχρονα του έδωσε τα τελειωτικά χτυπήματα, για να επέλθει ο θάνατος. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό πόρισμα, οι αστυνομικοί «έπληξαν τον θανόντα με κλωτσιά, με παρατεταμένο πάτημα του χεριού, με πάτημα στο πόδι του, προκαλώντας του σωματική βλάβη η οποία ήταν αυξημένη λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει». Ως εκ τούτου, «προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στο θάνατο του ανωτέρω».

Ως προς την απόπειρα διάρρηξης που επικαλείται ο δημοσιογράφος, είναι γνωστό πως δεν βρέθηκαν πάνω του κλοπιμαία, ενώ οι πάγκοι με τα κοσμήματα και την ταμειακή μηχανή δεν είχαν πειραχτεί.

Η «τοξικοδημοσιογραφία» (κατά το «τοξικοαυτός» που απαξιωτικά χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος) στα καλύτερά της…

Η τοποθέτηση του Πορτοσάλτε: «Γιατί θα έχουμε σήμερα συγκεντρώσεις και πορείες; Γιατί αρχίζει μια δεύτερη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου -sic. Αυτού του ανθρώπου που μπήκε να ληστέψει και δεν… συνελήφθη, όπως και έπρεπε -μεταξύ μας. Έπεσε εκεί μια… ένας κόσμος εκεί πάνω και έγιναν πράγματα που δε θα έπρεπε να συμβούν, για να είμαστε καθαροί. Όποιος μπαίνει σε ένα μαγαζί μέσα… γιατί αυτός αποδείχτηκε ότι είναι τοξικοαυτός, δε θα μπω στις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Έγιναν πράγματα που δεν πρέπει να γίνονται σε μια κοινωνία, σύμφωνοι; Μπήκε κάποιος να κάνει διάρρηξη, θα ‘ρθει η αστυνομία να τον συλλάβει. Αυτή είναι η δική μου γνώμη. Θα μου πεις, εσύ εφάρμοσέ το στο σπίτι σου. Δεν μπαίνω στη κουβέντα, γιατί η μια κουβέντα θα φέρει την άλλη, δεν έχει κανένα νόημα. Το ζήτημα είναι ότι γίνεται μια δεύτερη δίκη που κινητοποιεί πάλι ομάδες της κοινωνίας μας».

Ο Πορτοσάλτε βεβαίως δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες, δεν τον απασχολεί ότι τον Ζακ τον σκότωσε ο μαγαζάτορας και ο φίλος του με την ανοχή και τη σύμπραξη και αστυνομικών, καθώς αυτά μάλλον του φαίνονται λεπτομέρειες. Η μόνη φράση είναι ότι «έγιναν πράγματα που δεν έπρεπε να συμβούν», αλλά ακόμα και αυτό αναφέρεται μάλλον στη «ληστεία» και όχι στη δολοφονία του Ζακ. Ενώ το βασικό που φαίνεται να τον στενοχωρεί είναι ότι έχουμε πάλι συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις -για τον τοξικοτέτοιο διαρρήκτη…

Σωστά λοιπόν κάποιοι μιλάνε για δύο δολοφονίες του Ζακ, με τη δεύτερη να είναι η «προσπάθεια δολοφονίας της μνήμης του από όλους εκείνους που μίλησαν για «ληστή» και «πρεζάκι».Πηγή του άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More