Ζαχαράκη: Η ύλη στα δημοτικά θα καλυφθεί και τον Σεπτέμβριο -Οι μαθητές να κρατήσουν τα βιβλία | ΕΛΛΑΔΑ

0 3


«Πολύτιμες» θα είναι σύμφωνα με την υφ. Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη οι ώρες που θα περάσουν τα παιδιά των δημοτικών σχολείων με τους εκπαιδευτικούς μέχρι τις 26 Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων μίλησε για «βίαιη αλλαγή από τη ρουτίνα» των παιδιών των δημοτικών, υπογραμμίζοντας ότι «με σημαντικές δυσκολίες καταφέραμε να συνεχίσουμε το μαθησιακό κομμάτι με την τηλεκπαίδευση. Αρκετά παιδιά όμως δεν το κατάφεραν και είναι υποχρέωση του κράτους να τα βοηθήσει».

Μιλώντας στον «Θέμα 104,6» η κυρία Ζαχαράκη επανέλαβε ότι η κάλυψη της ύλης «θα γίνει και τον Σεπτέμβριο γι’ αυτό έχω πει στα παιδιά να κρατήσουν τα φετινά βιβλία». Αναφερόμενη στους λόγους που οδήγησαν στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων από την 1η Ιουνίου η υφυπουργός τόνισε ότι «για την Α΄ Δημοτικού είναι σημαντικό να πιάσει το κομμάτι της γραφής και για την ΣΤ΄ Δημοτικού έχει το σημαντικό της μετάβασης στο Γυμνάσιο».

Τέλος, αναφορικά με την εφαρμογή των κανόνων προστασίας από τον κορωνοϊό η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «τα παιδιά θα επαναλάβουν και θα εμπεδώσουν κανόνες όπως πώς να καθαρίζουν τα χέρια τους. Προφανώς τα μικρότερα παιδιά έχουν μάθει να λειτουργούν ως ομάδα. Οι ειδικοί επιστήμονες μας επισήμαναν την έννοια της ομάδας που δεν συγχρωτίζεται με άλλες ομάδες. Γι’ αυτό είναι σημαντικός ο ρόλος του δασκάλου. Στα μεγαλύτερα παιδιά η τήρηση των κανόνων υγιεινής τηρείται μέσα στο σχολείο».

Πηγή του άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More