Μια ματιά σε ένα βραβευμένο διαμέρισμα-όνειρο της αθηναϊκής Ριβιέρας -Βλέπει θάλασσα σχεδόν από παντού [εικόνες] | DESIGN

0 2


Στην καρδιά της αθηναϊκής Ριβιέρας, μακριά από τη βουή της πόλης, εκεί που όλα κυλούν πιο ήρεμα, υπάρχει ένα διαμέρισμα που ξεχωρίζει για την πολυτέλεια και τη μοντέρνα αισθητική του.

Το Smart Beachfront Apartment από το στούντιο διακόσμησης εσωτερικών χώρων Dezone στο Λαιμό της Βουλιαγμένης αποτελεί μια ωδή στο σύγχρονο design, με μινιμαλιστική διάθεση που ανταποκρίνεται πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις των ιδιοκτητών της. Δεν είναι, άλλωστε τυχαίο, ότι το διαμέρισμα κατέκτησε το διεθνές βραβείο «BIG SEE INTERIOR DESIGN AWARD» στην κατηγορία Residential.

Φωτογραφίες από το βραβευμένο διαμέρισμα στον Λαιμό

Το διαμέρισμα βρίσκεται στον Λαιμό, μια περιοχή με απαράμιλλο
φυσικό κάλλος και ιδανικό κλίμα. Από το δεύτερο όροφο η θέα στη θάλασσα είναι
απρόσκοπτη και τα μάτια χάνονται στο μείγμα του γαλάζιου της θάλασσας και του ουρανού.

Σαλόνι με θέα τη θάλασσα

Το Smart Beachfront Apartment ανακαινίσθηκε ριζικά με το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού
να αποξηλώνεται και να ανασχεδιάζεται επί τη βάση της δημιουργίας ενός
σύγχρονου σπιτιού που εξαίρει την εκπληκτική θέα ενός σημείου από τα πλέον προνομιακά
της αθηναϊκής Ριβιέρας.

Μια ματιά σε ένα βραβευμένο διαμέρισμα-όνειρο της αθηναϊκής Ριβιέρας -Βλέπει θάλασσα σχεδόν από παντού [εικόνες] | DESIGN

Η κύρια ιδέα του στούντιο Dezone προέβλεπε τη δημιουργία ενός χώρου με αφαιρετικό σχεδιασμό,  εξαιρετικά υλικά και υπερσύγχρονες λύσεις, θέτοντας στο επίκεντρο της προσοχής το τοπίο, που είναι ορατό από οποιοδήποτε σχεδόν μέρος της οικίας. 

Κουζίνα διαμερίσματος στον λαιμό

Υλικά και εξοπλισμός υψηλών προδιαγραφών, καθώς και ειδικές custom made εφαρμογές υψηλής λειτουργικότητας καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού προκειμένου να ικανοποιήσουν πλήρως τις ανάγκες των οικιστών.

Κουζινα και χολ

Ήπιες αποχρώσεις και ισχυρές λεπτομέρειες συνυπάρχουν αποδίδοντας μία luxury αισθητική αφαιρετικής πολυτέλειας, ενώ οι μίνιμαλ γραμμές συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καθαρού και ιδιαίτερα ατμοσφαιρικού αποτελέσματος.

Κρεβατοκάμαρα με μπανιέρα εντός του χώρου

Η στενόμακρη τυπολογία της κάτοψης του διαμερίσματος, οδήγησε στην διάτμηση της κατοικίας σε κάθετες ζώνες που ορίζουν τη χρήση των χώρων. Οι ζώνες αυτές οριοθετήθηκαν με χρήση διαφορετικών επενδύσεων σε τοίχους και οροφή και σε σημεία στο δάπεδο.

Κρεβάτι με λευκά σεντόνια

Οι γήινες αποχρώσεις μπεζ, γκρι και υπόλευκου προσδίδουν στον χώρο την αίσθηση της παραθεριστικής κατοικίας, με καθαρές όψεις και απαλούς τόνους οι οποίοι όσο κινείται το βλέμμα προς την παραλία καταλήγουν στο λευκό, αναδεικνύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της θέας προς τη θάλασσα. Ενωτικό χαρακτήρα, με την μορφή έντονης λεπτομέρειας, έχει ο ορύχαλκος ο οποίος επαναλαμβάνεται σε σημεία όπως οι αρμοί των δαπέδων, τα τελειώματα επενδύσεων οροφής και σε στοιχεία όπως πόμολα, φωτιστικά και άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Μια ματιά σε ένα βραβευμένο διαμέρισμα-όνειρο της αθηναϊκής Ριβιέρας -Βλέπει θάλασσα σχεδόν από παντού [εικόνες] | DESIGN

Ο κύριος χώρος αποτελείται από open plan σαλόνι και κουζίνα με καθαρές γραμμές όπου οι υφές των επενδύσεων και οι κρυφοί φωτισμοί είναι τα κύρια αρχιτεκτονικά στοιχεία. Στον χώρο του master bedroom η μία ζώνη αποτελείται από τον χώρο του υπνοδωματίου και του walk in closet που διαχωρίζονται από κοινή μεσοτοιχία. Κύρια στοιχεία των επενδύσεων είναι η χρήση ταπετσαρίας ιαπωνικού σχεδιασμού σε τοίχους και ταβάνι, εμπνευσμένης από την ενέργεια της φύσης. Η ειδική μεταλλική κατασκευή ντουλάπας με bronze τζάμια και καθρέφτες δημιουργεί ένα παιχνίδι αντανακλάσεων και υποσυνείδητης διαπλάτυνσης του χώρου. Η κάθετη «υγρή» ζώνη των μπάνιων, αποτελείται από το en suite μπάνιο, με το έπιπλο νιπτήρα και beaute να βρίσκεται σε επικοινωνία με το walk-in closet, τον χώρο με την ανοιχτή μπανιερά στην κρεβατοκάμαρα και το wc των επισκεπτών.

Ντουλάπα διαμερίσματος μέσα στο υπνοδωμάτιο

Η θέα προς τη θάλασσα και η επιθυμία των ιδιοκτητών να διατηρούν οπτική επαφή μαζί της από κάθε δυνατό σημείο, καθόρισε τον σχεδιασμό και του κλειστού μέρους του λουτρού. Έτσι, η μία του όψη αποτελείται από switchable τζάμι, το οποίο ρυθμίζεται αναλόγως με την επιθυμία του χρήστη και είτε απομονώνει τον χώρο οπτικά με frosted αποτέλεσμα, ή ρυθμίζεται σε απόλυτα διαφανές, επιτρέποντας ανεμπόδιστη θέα προς την θάλασσα, μέσα από το μπάνιο.

Μια ματιά σε ένα βραβευμένο διαμέρισμα-όνειρο της αθηναϊκής Ριβιέρας -Βλέπει θάλασσα σχεδόν από παντού [εικόνες] | DESIGN

Φωτογραφίες: Dezone





Πηγή του άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More