Η Anthemis στοχεύει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια για νέο ταμείο μετά τις απολύσεις και την ακύρωση του SPAC

0 36


Η Anthemis στοχεύει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια για νέο ταμείο μετά τις απολύσεις και την ακύρωση του SPAC

Όμιλος Anthemis προσπαθεί να συγκεντρώσει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια για ένα τρίτο ταμείο, σύμφωνα με κατάθεση SECόπως αναφέρθηκε αρχικά από Αξιος. Βρίσκεται στην αγορά από πέρυσι και μέχρι στιγμής έχει εξασφαλίσει δεσμεύσεις μόλις 36,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία ξεχωριστά είχε να καταργήσει σχέδια για τη συγκέντρωση SPAC στα τέλη του περασμένου μήνα.

Ιδρύθηκε το 2010, με έδρα το Λονδίνο Anthemis επικεντρώνεται στη χρηματοοικονομική τεχνολογία (περισσότερο γνωστή ως fintech) — ένας τομέας που έχει πληγεί σοβαρά από την οικονομική ύφεση και την επιβράδυνση του επιχειρηματικού κεφαλαίου. Η εταιρεία στα τέλη του 2021 ανακοίνωσε ότι είχε συγκέντρωσε 700 εκατομμύρια δολάρια σε νέα κεφάλαια σε αυτό που ένας εκπρόσωπος περιέγραψε ως «συλλογή κεφαλαίων» έκλεισε «σε όλες τις στρατηγικές» από το στούντιο επιχειρηματικών συμμετοχών μέχρι το ταμείο επιχειρηματικής ανάπτυξης. Αυτή η συλλογή κεφαλαίων ονομάστηκε Anthemis Venture Fund II.

Η εταιρεία προηγουμένως συγκέντρωσε 106 εκατομμύρια δολάρια στο πρώτο της ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών τον Μάρτιο του 2018. Η Anthemis είχε πει ότι έχει συνολικά 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση.

Η TechCrunch επικοινώνησε με την Anthemis σχετικά με τις προσπάθειές της να συγκεντρώσει κεφάλαια για το τρίτο της ταμείο και το διαλυμένο SPAC, αλλά δεν είχε λάβει ακόμη απάντηση τη στιγμή της σύνταξης.

Η νέα κατάθεση εράνου έρχεται λίγους μήνες μετά το Anthemis απέλυσε 16 άτομα, ή το 28% του προσωπικού της, όπως αναφέρθηκε από το TechCrunch τον Απρίλιο. ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ, Εκπρόσωπος της Anthemis που εδρεύει στο Λονδίνο είπε στο TechCrunch ότι η κίνηση ήταν μια προσπάθεια «να αντικατοπτρίζει καλύτερα τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς και να δημιουργήσει την επιχείρηση για μελλοντική ανάπτυξη» ενάντια στις «στρατηγικές της προτεραιότητες».

Ενώ είδαμε κάποια μεγάλα κεφάλαια να συγκεντρώνονται τους τελευταίους μήνες, η αγορά έχει σφίξει δραματικά για άλλες εταιρείες. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Anthemis δεν είναι η μόνη στολή που έπρεπε να αποσυρθεί από τα σχέδια της SPAC. Πολλά άλλα, συμπεριλαμβανομένων Βελανίδια, για παράδειγμα, επέλεξε να αντλήσει κεφάλαια αντ’ αυτού το 2022. Για κάποιο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του bull run, τα SPAC, γνωστά και ως οχήματα απόκτησης ειδικού σκοπού, θεωρούνταν ως ένας καλός τρόπος για τους φορείς εκμετάλλευσης, καθώς και για ορισμένες εταιρείες VC, να επεκτείνουν το ποσό του κεφαλαίου που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν. Αλλά έχουν βυθιστεί σε δημοτικότητα από το 2022, μετά την εισαγωγή της SEC προτεινόμενες κατευθυντήριες γραμμές για SPACσυγκεκριμένα σχετικά με τις αποκαλύψεις, τις πρακτικές μάρκετινγκ και την επίβλεψη τρίτων.

Όπως έχει κάνει στο παρελθόν η Connie Loizos του TechCrunch έχουν αναφερθεί, η γερουσιαστής Elizabeth Warren ανακοίνωσε πέρυσι ότι σχεδίαζε ένα νομοσχέδιο που στόχευε τη βιομηχανία SPAC. Ονομάζεται το «SPAC Accountability Act του 2022», το νομοσχέδιο θα διευρύνει τη νομική ευθύνη των μερών που εμπλέκονται στις συναλλαγές SPAC, θα κλείνει τα κενά που οι SPAC «εκμεταλλεύονται εδώ και πολύ καιρό για να κάνουν υπερβολικές προβλέψεις» και θα κλειδώνει περισσότερο τους επενδυτές που χορηγούν μια συμφωνία.

Μέχρι στιγμής φέτος, η Anthemis έχει ανακοινώσει δημόσια μερικές νέες επενδύσεις. συμπεριλαμβανομένου: Πετούν από, Ανυψώνω (κύριος επενδυτής), Greenspark και Agreena. Ανακοίνωσε επίσης μια επακόλουθη επένδυση σε Σμήνος. Η εταιρεία έχει δει επίσης μερικές εξόδους, μεταξύ των οποίων Εξουσία που αποκτήθηκε από τη Marqeta και Γκότζι παραλαμβάνεται από την Euroclear. Άλλες εταιρείες στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνουν την εφαρμογή κοινωνικής επένδυσης eToroεφαρμογή επένδυσης και αποταμίευσης Betterment and insurtech Vouch.

Όπως ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών, η Anthemis έχει επίσης δει μερικές εταιρείες χαρτοφυλακίου να σκοντάφτουν τον τελευταίο χρόνο. Τον Νοέμβριο, η διαμάχη γύρω από την ξαφνική παραίτηση τριών από τους συνιδρυτές της Pipe, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου της, υψωμένα φρύδια. Και πιο πρόσφατα, η ψηφιακή τράπεζα Daylight επικεντρώθηκε στα LGBTQ+ χτύπησε με μήνυση από τρεις πρώην υπαλλήλους «κατηγορούμενοι για διακρίσεις λόγω ηλικίας και μισθών, αντίποινα από καταγγέλλοντες και απάτη».

techcrunch.com

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9816651697894810

Το άρθρο Η Anthemis στοχεύει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια για νέο ταμείο μετά τις απολύσεις και την ακύρωση του SPAC εμφανίστηκε πρώτα στο TechWar.GR.Πηγή: TechWar.GR

Απάντηση