Ξανά σε αναζήτηση της μικρής Μαντλίν οι πορτογαλικές αρχές 16 χρόνια μετά

0 23


Την πραγματοποίηση ερευνών κοντά σε ένα φράγμα, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το σημείο που εξαφανίστηκε το 2007 η μικρή Μαντλίν Μακάν ζήτησαν οι γερμανικές αρχές.

Η της ς ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα και από σήμερα μέσα ενημέρωσης της χώρας μετέδωσαν πλάνα από την τοποθεσία που θα ξεκινήσουν αύριο οι έρευνες. Τα ΜΜΕ της χώρας μεταδίδουν ότι δύτες είχαν ήδη χτενίσει τη συγκεκριμένη ζώνη και το 2008, όμως είχαν εντοπίσει μόνο λείψανα ζώων.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Πορτογαλίας ανακοίνωσε πέρσι ότι κατόπιν αιτήματός του ασκήθηκε δίωξη σε έναν ύποπτο στη Γερμανία, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται σε συνεργασία με τις γερμανικές και τις βρετανικές αρχές. Σύμφωνα με τη γερμανική δικαιοσύνη, πρόκειται για τον Κρίστιαν Μπρίκνερ, έναν γνωστό παιδεραστή που για πολλά χρόνια κατοικούσε μόνιμα στη νότια Πορτογαλία.

Ο άνδρας αυτός, που εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας το 2005 στην Πορτογαλία, είχε θεωρηθεί από το 2020 ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της μικρής Βρετανίδας. Το πορτογαλικό περιοδικό Expresso αποκάλυψε ότι συνήθιζε να πηγαίνει στο φράγμα Αράντε, που βρίσκεται πολύ κοντά στην κοινότητα Σίλβες.

Η Μαντλίν, που τότε ήταν περίπου 4 ετών, εξαφανίστηκε από το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στην Πράια ντα Λουζ, ένα θέρετρο του Αλγκάρβε, στις 3 Μαΐου 2007, την ώρα που οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους τους σε ένα γειτονικό εστιατόριο. Η πορτογαλική αστυνομία έβαλε στο αρχείο την υπόθεση το 2008, έπειτα από 14 μήνες ερευνών και αφού προηγουμένως ασκήθηκε δίωξη στους γονείς του παιδιού, οι οποίοι αργότερα απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία.

Αφού επί δύο χρόνια μελετούσε την υπόθεση, η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε τη δική της έρευνα, τον Ιούλιο του 2013. Λίγο αργότερα επανέλαβαν τις έρευνες και οι πορτογαλικές αρχές.Πηγή

Απάντηση