Max Q: Διπλασιάστε τη διασκέδαση

0 18


Max Q: Διπλασιάστε τη διασκέδαση

Γεια σας και καλώς ήρθατε πίσω στο Max Q!

Σε αυτό το θέμα:

  • Η Blue Origin προσγειώνει το σημαντικό συμβόλαιο της NASA
  • Νέα από το SpaceX και πολλά άλλα

Η NASA επιλέγει ομάδα υπό την ηγεσία της Blue Origin για να κατασκευάσει δεύτερο ανθρώπινο σύστημα προσγείωσης στο φεγγάρι, ενώνοντας το SpaceX

Η NASA επέλεξε μια ομάδα υπό την ηγεσία της Blue Origin για να αναπτύξει ένα δεύτερο σύστημα προσεδάφισης στη Σελήνη για το πρόγραμμα Artemis, καθώς ο οργανισμός προσπαθεί να προσφέρει ανταγωνισμό με το SpaceX και να υποστηρίξει τη μακροπρόθεσμη εξερεύνηση του φεγγαριού.

Η νικήτρια ομάδα περιλαμβάνει τους Lockheed Martin, Draper, Boeing, Astrobotic και Honeybee Robotics. Το συμβόλαιο αποτιμάται στα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά ο αντιπρόεδρος της Blue Origin, John Couluris, είπε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να συνεισφέρει «πολύ βόρεια» αυτού του αριθμού – που σημαίνει ότι η όλη προσπάθεια πιθανότατα θα κοστίσει τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Blue Origin είπε ότι θα αναπτύξει ένα προσεδάφιο ύψους 52 ποδιών που αποκαλεί Blue Moon και θα το προσγειώσει στον σεληνιακό νότιο πόλο. Το Blue Moon έχει μέγεθος ώστε να χωράει μέσα στο φέρινγκ ωφέλιμου φορτίου του υπό ανάπτυξη πυραύλου New Glenn της Blue. Η ομάδα υπό την ηγεσία των Blue σχεδιάζει να επιχειρήσει μια αποστολή χωρίς πλήρωμα ένα χρόνο πριν πάρει αστροναύτες. Μια άλλη έκδοση του αεροσκάφους σχεδιάζεται επίσης για να μεταφέρει έως και 30 μετρικούς τόνους φορτίου στη σεληνιακή επιφάνεια.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της είδησης, ο Τζεφ Μπέζος έγραψε στο Twitter ότι «είχε την τιμή να βρίσκεται σε αυτό το ταξίδι» με τη διαστημική υπηρεσία.

Συντελεστές εικόνας: Blue Origin / Blue Origin (ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Περισσότερα νέα από το TC και όχι μόνο

  • Astra ανατέθηκε μια πρόσθετη σύμβαση εκτόξευσης με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για τη δοκιμαστική πτήση του Rocket 4. Η εταιρεία συνεχίζει να αντιμετωπίζει μια συντόμευση του διαδρόμου μετρητών, σύμφωνα με τα οικονομικά της αποτελέσματα α’ τριμήνου. (Astra/Astra)
  • NASA στοχεύει σε μια επικάλυψη δύο ετών μεταξύ της εκτόξευσης ιδιωτικών διαστημικών σταθμών και του παροπλισμού του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού το 2030. (Michael Sheetz)
  • SpaceX προσέλαβε την πρώην επικεφαλής της ανθρώπινης διαστημικής πτήσης της NASA, Kathy Lueders, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει το σύστημα εκτόξευσης Starship για να επιστρέψει τους ανθρώπους στη Σελήνη και πέρα ​​από αυτήν. (TechCrunch)
  • Space Forge, μια νεοσύστατη εταιρεία κατασκευής στο διάστημα της Ουαλίας, έχει αναπτύξει ένα σύστημα επανεισόδου μέσω δορυφόρου για να επιτρέψει την ταχεία ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση τροχιακών εργοστασιακών διαστημικών σκαφών. (TechCrunch)
  • Stoke Space έχει λάβει πολλαπλές επενδύσεις από την In-Q-Tel, τον βραχίονα επιχειρηματικών κεφαλαίων της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. (TechCrunch)
  • Stratolaunch υπέβαλε προσφορά 17 εκατομμυρίων δολαρίων για ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία της Virgin Orbit, συμπεριλαμβανομένου του τροποποιημένου αεροσκάφους Boeing 747 “Cosmic Girl”, ως μέρος της διαδικασίας πτώχευσης της Virgin. (TechCrunch)
  • United Launch Alliance στοχεύει να πραγματοποιήσει μια δοκιμή στατικής πυρκαγιάς του πυραύλου Vulcan Centaur σύντομα, αν και η εταιρεία πρέπει ακόμα να ολοκληρώσει την έρευνα ανωμαλίας πριν από την εκτόξευση. (SpaceNews)
  • Varda Space Βιομηχανίες, μια startup παραγωγής στο διάστημα, βρίσκεται στη διαδικασία συγκέντρωσης 25 εκατομμυρίων δολαρίων σε αποτίμηση 500 εκατομμυρίων δολαρίων μετά τη χρηματοδότηση. (TechCrunch)

Το Max Q σας το φέρνω εγώ, Aria Alamalhodaei. Εάν σας αρέσει να διαβάζετε το Max Q, σκεφτείτε να το προωθήσετε σε έναν φίλο.

Max Q: Διπλασιάστε τη διασκέδαση από την Aria Alamalhodaei που δημοσιεύτηκε αρχικά στο TechCrunch

https://platform.twitter.com/widgets.js

techcrunch.com

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9816651697894810

Το άρθρο Max Q: Διπλασιάστε τη διασκέδαση εμφανίστηκε πρώτα στο TechWar.GR.Πηγή: TechWar.GR

Απάντηση