fbpx

Η Έδεσσα πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη και με μεγαλύτερη ασφάλεια

0 2

Με τον πιο επίσημο τρόπο δια στόματος πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μπαίνει σε «ράγες» υλοποίησης το μεγαλύτερο έργο υποδομής στην Κεντρική Μακεδονίας, ο οδικός άξονας Θεσσαλονίκη – Έδεσσα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Νεοχωρίτης

Σε πρόσφατη επίσκεψη του στην Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, έδωσε «σάρκα και οστά» στο όραμα για έναν υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο που θα ενώνει Θεσσαλονίκη με την πρωτεύουσα της Πέλλας, καθώς λύθηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό της εξεύρεσης χρηματοδότησης. Το έργο λοιπόν όπως ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό θα κατασκευαστεί μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης  «παρά την αναστάτωση που έφερε η πανδημία οι μελέτες για τον άξονα Θεσσαλονίκη – Έδεσσα είναι έτοιμες». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου επιλογή με «πολιτικό περιεχόμενο».

Έδωσε τη λύση η χρηματοδότηση με ΣΔΙΤ

Η κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού άξονα, αποτελούσε πάγιο αίτημα ετών, των κατοίκων της Πέλλας και κυρίως της Έδεσσας, καθώς ο υφιστάμενος δρόμος είναι κατασκευής δεκαετίας 50’ με 60’ με αποτέλεσμα να διαθέτει φτωχά γεωμετρικά χαρακτηριστικά, να περνά μέσα από κατοικημένες περιοχές, κωμοπόλεις και χωριά, να διαθέτει  μόνο μια λωρίδα ανά κατεύθυνση και το πιο σημαντικό, να είναι πολύ επικίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τον μεγάλο αριθμό ατυχημάτων και δυστυχημάτων που έχουν συμβεί.
Η Έδεσσα είναι η μόνη μεγάλη πόλη, πρωτεύουσα Νομού στην Κεντρική Μακεδονία που δεν συνδέεται οδικά με την Θεσσαλονίκη, τους κάθετους οδικούς άξονες της Εγνατίας Οδού και την ΠΑΘΕ.  Η καθυστέρηση στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου οφείλεται στο γεγονός της έλλειψης χρηματοδοτικού εργαλείου ώστε να ενταχθεί, καθώς και το ΕΣΠΑ δεν χρηματοδοτεί εύκολα έργα οδικών αξόνων.
Παράλληλα, η ένταξη του στο Ταμείο Ανάκαμψης είδηση που είχε διαρρεύσει, δεν ευδοκίμησε καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των κονδυλίων του, θα κατευθυνθούν για την υλοποίηση ψηφιακών υποδομών και περιβαλλοντικών έργων. Αποτέλεσμα, μετά από χρόνια αναζήτησης χρηματοδότησης που θα καλύψει το υψηλό κόστος του έργου, προκρίθηκε ως καλύτερη λύση και αποφασίστηκε η κατασκευή του οδικού άξονα μέσω μη ανταποδοτικού ΣΔΙΤ.

Προϋπολογισμός 300 εκατ. ευρώ και ολοκλήρωση το 2026

Ο οδικός άξονας Θεσσαλονίκης – Έδεσσας είναι  συνολικού μήκους περίπου 80 χλμ. Παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σε μήκος 25 χλμ από το νομό Θεσσαλονίκης έως και το νομό Πέλλας.
Πιο συγκεκριμένα, το έργο χωρίζεται σε δυο τμήματα. Το πρώτο αφορά την κατασκευή της παράκαμψης Χαλκηδόνας μήκους περίπου 6 χλμ και της παράκαμψης Γιαννιτσών μήκους περίπου 9 χλμ.

Το δεύτερο αφορά το τμήμα Μαυροβούνι – Έδεσσα. Περιλαμβάνει την κατασκευή οδικού τμήματος μήκους περίπου 10 χλμ και πλάτους τεσσάρων λωρίδων, που περιλαμβάνει δύο κόμβους (Ριζάρι , Έδεσσα) και κόμβους με την Παλαιά Εθνική οδό. Προϋπολογισμός έργου 300 εκατ. ευρώ.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εντός των επόμενων τριών μηνών πρέπει να έχει ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2022, ώστε αρχές του 2023 να ξεκινήσει η κατασκευή του. Ορίζοντας υλοποίησης τα τρία έτη δηλαδή το 2026.
Το γεγονός ότι το έργο θα κατασκευαστεί με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν διόδια στον αυτοκινητόδρομο, με τον συμπράττοντα ιδιώτη να αναλαμβάνει για 27 έτη την υποχρέωση της συντήρησης του και όλων των υπόλοιπων απαραίτητων υπηρεσιών που πρέπει να παρέχονται, όπως η καθαριότητα και ο ηλεκτροφωτισμός.

Βγαίνει από την οδική απομόνωση η Έδεσσα

Τα οφέλη από την κατασκευή αυτού του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου θα είναι πολυεπίπεδα και κοινωνικοοικονομικά, καθώς η πόλη της Έδεσσας βγαίνει από την οδική απομόνωση . Είναι σίγουρη η αναπτυξιακή ώθηση που θα δοθεί καθώς θα επιτευχθεί η ταχύτερη διασύνδεση των Έδεσσας με του υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ θα βοηθηθεί και η απρόσκοπτη διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Η Έδεσσα έρχεται κατά 10 λεπτά πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, τα μεγαλύτερο και σημαντικότερο όφελος έρχεται από την αύξηση της ασφάλειας  μετακίνησης των διερχόμενων οδηγών που θα επιτευχθεί, γεγονός που θα συμβάλει στην μείωση ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

Το μεγαλύτερο όφελος η οδική ασφάλεια

Σελ. 8 9 Πάρις Μπίλιας 320x200 - Η Έδεσσα πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη και με μεγαλύτερη ασφάλειαΌπως δήλωσε στην karfitsa o αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάρις Μπίλιας, « από την κατασκευή του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Έδεσσας θα ωφεληθεί ολόκληρη η Κεντρική Μακεδονία και κυρίως η περιοχή της Έδεσσας. Ο χρόνος της διαδρομής θα μειωθεί, αλλά για εμένα το σημαντικότερο είναι η αυξημένη οδική ασφάλεια που θα παρέχει. Η δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, για την κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Πέλλα, αρχίζει να υλοποιείται χωρίς άλλες αναβολές μέσω ΣΔΙΤ. Ήδη, από την περίοδο που προέδρευα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/ Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας,  είχαμε προκρίνει τη σύνδεση της Πέλλας με τη Θεσσαλονίκη με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, ως το σημαντικότερο έργο για την Κεντρική Μακεδονία. Ικανοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών για την περιοχή.».

Σελ. 8 9  - Η Έδεσσα πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη και με μεγαλύτερη ασφάλεια

Σελ. 8 9  - Η Έδεσσα πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη και με μεγαλύτερη ασφάλεια

Και Δράμα – Αμφίπολη με ΣΔΙΤ

Ένα ακόμη σημαντικό έργο για την Κεντρική Μακεδονία, που θα φέρει επίσης πολλά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη και βρήκε χρηματοδότηση μέσω  μη ανταποδοτικού ΣΔΙΤ, είναι ο οδικός άξονας Δράμα – Αμφίπολη. Το έργο είναι προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ και με την ολοκλήρωση του θα φέρει την Αμφίπολη πιο κοντά στη Δράμα και με μεγαλύτερη οδική ασφάλεια κατά 30 λεπτά. Τα τουριστικά οφέλη μεγάλα, καθώς ο Τύμβος Καστά στην περιοχή της αρχαίας Αμφίπολης αποτελεί πλέον, ένα παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικό εύρημα και θα ήταν πολύ άσχημο για την χώρα μας να μην υπάρχει ένας σύγχρονος με ευρωπαϊκά πρότυπα οδικός άξονας στον θα μπορούν να μετακινηθούν οι επισκέπτες.
Το συνολικό μήκος της παρέμβασης είναι 43 χλμ. Συγκεκριμένα η κύρια αρτηρία θα αναβαθμιστεί σε αυτοκινητόδρομο με αποκατάσταση της υπάρχουσας οδοποιίας για περίπου 13,5 χλμ και κατασκευή περίπου 29,5 χλμ νέων τμημάτων. Και σε αυτόν τον αυτοκινητόδρομο δεν θα υπάρχουν διόδια

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “https://connect.facebook.net/el_gr/sdk.js#xfbml=1&appId=1766062520370152&version=v10.0”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

1620025738 992 Google News - Η Έδεσσα πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη και με μεγαλύτερη ασφάλειαΠατήστε εδώ και ακολουθήστε το O-Efialtis.com στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις Eιδήσεις

Αν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας άρθρα, πατήστε εδώ: Εγγραφή στο Newsletter

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

You might also like
Σχολιάστε το άρθρο

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More