Κορωνοϊός: Ο Δήμαρχος Μόσχας ζήτησε από τους εργοδότες να μπει σε τηλεργασία το 30% | ΚΟΣΜΟΣ

0 3


Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ζήτησε από όλες τις επιχειρήσεις της ρωσικής πρωτεύουσας να μεταφέρουν το 30% του προσωπικού τους σε συνθήκες τηλεργασίας για την περίοδο από 5-28 Οκτωβρίου.

Ο Σομπιάνιν διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη επειδή στην Μόσχα επιδεινώθηκε η επιδημιολογική κατάσταση και οι συστάσεις που είχαν δώσει οι αρχές αποδείχθηκαν ανεπαρκείς.

Ποιοι εξαιρούνται από τα νέα μέτρα στη Μόσχα

Στην εξ αποστάσεως εργασία θα περάσουν άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, όπως και πολίτες που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα, εξαιρουμένων των πολιτών που η παρουσία τους στον χώρο εργασίας είναι κρίσιμης σημασίας. Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται τα ιατρικά και νοσηλευτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις του αμυντικού τομέα, η Rosatom (υπηρεσία ατομικής ενέργειας) και η Roskosmos (διαστημική υπηρεσία) όπως και άλλοι τομείς στρατηγικής σημασίας.

Ο Σεργκέι Σομπιάνιν αναφερόμενος στην επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης είπε ότι «τα κρούσματα του κορονοϊού εξακολουθούν να αυξάνονται, περισσότερα από 2000 την ημέρα. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Με την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων αυξήθηκαν και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, περισσότερα από 5000 άτομα εβδομαδιαίως. Αυξάνεται και ο αριθμός των κρουσμάτων που η κατάσταση τους είναι σοβαρή, περισσότερα από 1500 άτομα».

Στην ζώνη ιδιαίτερου κινδύνου βρίσκονται τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μόσχας στην ζώνη ιδιαίτερου κινδύνου βρίσκονται τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι Μοσχοβίτες.Το ποσοστό των παιδιών μεταξύ των νοσήσαντων για πρώτη φορά ξεπέρασε το 19%, ενώ το ποσοστό των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών που νόσησαν από τον κορονοϊό τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε στο 20-25% σε σχέση με το 15% που ήταν το καλοκαίρι.

Ο δήμαρχος της Μόσχας, δήλωσε ωστόσο αργότερα ότι οι αρχές τις ρωσικής πρωτεύουσας δεν σχεδιάζουν να πάρουν ριζικά περιοριστικά μέτρα, εάν η κατάσταση χειροτερεύσει.

Πηγή του άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More