Κορωνοϊός: Ενας στους δύο Γερμανούς ανησυχεί για τις μακροχρόνιες συνέπειες της πανδημίας | ΚΟΣΜΟΣ

0 2


Πάνω από τους μισούς Γερμανούς (53%) ανησυχούν πολύ για πιθανές μακροχρόνιες συνέπειες από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η ανησυχία είναι μεγάλη για το 34% ή πολύ μεγάλη για το 19%. Λίγο ανησυχεί το 30% και πολύ λίγο το 15%. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας του Ινστιτούτου Infratest, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

Ο γενικός φόβος μόλυνσης από τον ιό έχει αυξηθεί σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα προ μηνός. Το 36% των Γερμανών ανησυχεί τώρα πάρα πολύ ή πολύ ότι αυτοί ή μέλη της οικογένειάς τους θα μπορούσαν να μολυνθούν από τον κοροναϊό (+10 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο).

Ενας στους τέσσερις αισθάνεται μοναξιά

Για σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) αυτή η ανησυχία είναι προς το παρόν λίγο μεγάλη ή μικρή (-9 σε σχέση με την προγούμενη έρευνα του ΑRD). Κάθε τέταρτος Γερμανός (24%) αισθάνεται πιο συχνά μοναξιά από ό,τι πριν από την πανδημία, ενώ το 76% δεν αισθάνεται περισσότερη μοναξιά.

Το αίσθημα της αυξανόμενης μοναξιάς είναι πιο συνηθισμένο στους νέους: το 30% των ηλικιών 18 έως 39 ετών αισθάνεται μοναξιά πιο συχνά από πριν. Για τους άνω των 65 ετών το ποσοστό είναι 25% και για τις ηλικίες μεταξύ 40 έως 64 ετών το ποσοστό της αίσθησης μοναξιάς ανέρχεται στο 21%.

Πηγή του άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More