Τι ισχύει για τη γενική απολύμανση και τον κορονοϊό

0 5


Μια τοποθέτηση που θα συζητηθεί έκανε το πρωί ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μέσω της ΕΡΤ, με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Σχολιάζοντας τις εικόνες που έδειχναν συνεργεία του δήμου να απολυμαίνουν το κτίριο και τους δρόμους έξω από τη δομή ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι οι απολυμάνσεις αυτές δημιουργούν περισσότερο πρόβλημα με τα χημικά παρά προφύλαξη από τον ιό.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις ο καθηγητής μικροβιολογίας επισήμανε ότι αυτό το λένε και οι διεθνείς οργανώσεις και ο ΕΟΔΥ προσθέτοντας ότι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης είναι ο καλός αερισμός των χώρων και η απολύμανση των επιφανειών και όχι η απολύμανση ολόκληρων κτιρίων.

Τέλος σημείωσε ότι οι διαδικασίες αυτές ακολουθούνται για ψυχολογικούς χώρους, προσθέτοντας πως το ίδιο συμβαίνει και όταν γίνεται απολύμανση χώρου σε περίπτωση κρούσματος μηνιγγίτιδας.Πηγή του άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More