Ε, λοιπόν όχι κ. υπουργέ της Παιδείας

0 4


«Η κατάργηση των Ειδικών Μαθημάτων είναι αντισυνταγματική» επισημαίνει στην υπουργό η Ενωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων

EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με το «παιδαγωγικό» μέσο του εκβιασμού αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις των μαθητών που απαιτούν μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία (μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις καθηγητών – να καλυφθούν όλα τα κενά, επαρκές προσωπικό καθαριότητας, λύση των προβλημάτων υλικοτεχνικής υποδομής κ.ά).

Αντί να ακούσει τα αιτήματα των μαθητών η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε:

«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής: Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών,  Σαββάτων, σχολικών περιπάτων. Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

»Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους. Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν  μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει  την πρόσβαση στην εκπαίδευση».

Με λίγα λόγια, το υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιεί έναν εκβιασμό και παράλληλα επιδιώκει να «σπάσει» τις καταλήψεις των μαθητών, με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία που έχουν κατάληψη.

Αφού δεν έπιασε η τρομοκράτηση των μαθητών με εισαγγελίες, αστυνομία και τραμπουκισμούς τώρα επεμβαίνει με αυτή την ακραία κίνηση για να βάλει τέλος στις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Ε, λοιπόν όχι κ. υπουργέ! Δεν θα μετατρέψετε τους εκπαιδευτικούς σε μηχανισμό καταστολής και υπονόμευσης των μαθητικών αγώνων.

Οι καθηγητές θα απορρίψουν μαζικά τα αυταρχικά μέτρα και  θα αρνηθούν να συγκροτήσουν τα «διαδικτυακά μαθήματα» της υπονόμευσης των θεμελιωδών δημοκρατικών – παιδαγωγικών ελευθεριών και αρχών

Ο εκβιασμός του ΥΠΑΙΘ θα πέσει στο κενό! Το δίκιο των μαθητών έχει κριθεί! Αύριο, στα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια, οι μαθητές, οι καθηγητές και οι γονείς σε όλη τη χώρα, θα δώσουν την απάντησή τους!Πηγή του άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More