fbpx

Ο γκέι γάμος: Το δικαίωμα στην αφυσικότητα

0 0

Πολύ σύντομα, αμέσως μετά το τέλος της πανδημίας, ίσως στις αρχές του Οκτωβρίου οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες θα ζήσουν μια ιστορική ημέρα. Το υπουργικό συμβούλιο θα εγκρίνει το σχέδιο νόμου έτσι ώστε τα ζευγάρια του ίδιου φύλου να έχουν πρόσβαση στο γάμο.

Αυτή άλλωστε είναι η αυστηρή εντολή της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις κυβερνήσεις των 27 κρατών με απειλή σε περίπτωση άρνησης ή καθυστέρησης υλοποίησης αυτής της απόφασης να στερηθούν  των αναλογούντων  ποσών  από το πακέτο βοήθειας ύψους 823 εκ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας και φυσικών καταστροφών!

Αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία, ύστερα από εκατομμύρια χρόνια πανανθρώπινης ιστορίας του πολιτισμού, θα θέσει τέρμα στη νομική διάκριση που «πλήττονται» χιλιάδες άνθρωποι σε αυτήν τη χώρα, επειδή είναι ομοφυλόφιλοι!

Η «κατάκτηση» του γάμου σημαίνει την επίτευξη της αναγνώρισης από το κράτος της πλήρους ισότητας, τον τερματισμό των διακρίσεων στην πρόσβαση σε σύνταξη χηρείας, το δικαίωμα στην ιθαγένεια, εάν το ζευγάρι είναι αλλοδαπό, στη φορολογία,  στην υιοθεσία τέκνων, κάλυψη κοινωνικής ασφάλισης, εκτίμηση ως πρώτος συγγενής του σύστημα υγείας ή ασφάλισης ζωής, στο οικογενειακό επίδομα..

Ποτέ ξανά δεν θα μπορέσει το κράτος μας να αποφασίσει για ένα τόσο κοσμογονικό ζήτημα που πάει κόντρα σε παραδόσεις αιώνων, σε κοινωνικά θέσφατα, σε φυσικούς νόμους αναπαραγωγής του είδους, πάει ακόμα κόντρα στην Δαρβινική θεωρία που αναπτύσσεται στο έργο του: ¨Η καταγωγή των ειδών μέσω της φυσικής επιλογής»

Τώρα, αυτόν τον καιρό, είναι η καλύτερη ευκαιρία να περάσει, χωρίς πολλές αντιδράσεις, ένας τέτοιος καταλυτικός της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων νόμος, τώρα που ο λαός είναι στα όρια της σωματικής, οικονομικής και ψυχικής κατάρρευσης, τώρα που στα σημαντικά κέντρα αποφάσεων στο μέγαρο Μαξίμου έχει τοποθετηθεί το μοντέλο του έγγαμου ομόφυλου ζευγαριού, του κ. Αλέξη Πατέλη που μετέχει και διευθύνει  την ειδική επιτροπή με σκοπό την σύνταξη Εθνικής Στρατηγικής για την ισότητα  των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Το πιο περίεργο και προκλητικά αντίθετο στη δημοκρατική εκπροσώπηση των μελών μιας τέτοιας επιτροπής  είναι ότι όλα τα μέλη είναι Ομοφυλόφιλοι ή συμπαθούντες στους ΛΟΑΤΚΙ+.

Κανένας άλλος. Αυτοί είναι η αφρόκρεμα της ελληνικής κοινωνίας; Αίσχος!

Τώρα μάλιστα που η Εκκλησία της Ελλάδος έχει γονατίσει από τις ταπεινώσεις που υφίσταται από το κράτος, με έναν καλοκάγαθο αλλά  γερασμένο Αρχιεπίσκοπο που πηγαίνει από εδώ κι από κεί, ανάλογα με τις πρωτοβουλίες των κυβερνόντων. Και όταν το άλας μωρανθεί =όταν σαπίσει το αλάτι) , ο λαός πώς να αγωνιστεί;

Φοβάμαι ότι οι κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις θα δημιουργήσουν διχασμούς στον ελληνικό λαό, και από τη μια θα έχουμε πορείες και παρελάσεις Ομοφυλοφίλων στους δρόμους και τις πλατείες κι από την άλλη πανό και διαδηλώσεις των ενώσεων Ετεροφυλοφίλων.

Δεν είμαι προφήτης ούτε ο πατέρας μου ήταν προφήτης: οι εξελίξεις, με την πρόταση τέτοιου νόμου που επιτρέπει τον γκέι γάμο, θα κλονίσουν συθέμελα το εκκλησιαστικό και το πολιτικό κατεστημένο της πατρίδας μας.

Δεν ανησυχεί η κυβέρνηση μήπως έχουμε και στην Ελλάδα αυτοανακήρυξη περιοχών όπως στην Πολωνία ως γεωγραφικών  ζωνών χωρίς ΛΟΑΤΚΙ+άτομα (LGBT+ free zones);

*Ο Αντώνης Ιακώβου Ελευθεριάδης είναι καθηγητής δρ. Φιλολογίας, Θεολόγος και Συγγραφέας (www eleftheriadis.edu.gr)

1620025738 992 Google News - Ο γκέι γάμος: Το δικαίωμα στην αφυσικότηταΠατήστε εδώ και ακολουθήστε το O-Efialtis.com στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις Eιδήσεις

Αν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας άρθρα, πατήστε εδώ: Εγγραφή στο Newsletter

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

You might also like
Σχολιάστε το άρθρο

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More