Γονείς και κηδεμόνες της Αττικής καταγγέλλουν την ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων

0 4


Μαθητική κατάληψη – φωτ. αρχείου

Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τα αυξανόμενα φαινόμενα ποινικοποίησης των αγώνων των μαθητών αλλά και των γονέων/κηδεμόνων του από τους κατασταλτικούς στο Κερατσίνι, την Πετρούπολη, του Αγίους Αναργύρους και αλλού.

Τονίζει ότι «Ως Ομοσπονδία Αττικής με τα μελή μας τις Ενώσεις και τους Συλλόγους θα είμαστε στην 1η γραμμή των διεκδικήσεων για τα παιδιά μας».

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: 

«Ως ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλουμε τα γεγονότα που τις τελευταίες μέρες αυξάνονται, φαινόμενα ποινικοποίησης των αγώνων από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της Κυβέρνησης : έχουμε εισαγγελικές παρεμβάσεις με κλητεύσεις αστυνομίας σε μαθητές (Κερατσίνι), σε γονείς μέλη Ενώσεων ,Συλλόγων, αλλά και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αττικής (Πετρούπολη) αλλά και απαράδεκτες παρεμβάσεις στις μαθητικές κινητοποιήσεις από το Δήμαρχο των Αγ. Ανάργυρών-Καματερό, μεμονωμένων περιπτώσεων διευθυντών (Πέραμα,4η Δημοτική Κοινότητα Αθήνας), αλλά και μεμονωμένων περιπτώσεων γονέων (Άλιμος, Ελληνικό Αργυρούπολη) προς τους αγωνιζόμενους μαθητές. 

»Παράλληλα καταγγέλλουμε την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για την Ένωση Γονέων Κορυδαλλού όπως είχαμε τοποθετηθεί και στο από 7/9/2020 Δελτίο Τύπου μας. Καταδικάζουμε και αυτήν την προσπάθεια ποινικοποίησης ως παρέμβαση σε συλλογικά όργανα, ενάντια σε κάθε συνδικαλιστική δράση.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να κατανοήσουν όλοι ότι τα προβλήματα των σχολείων, είναι αυτά που μας ”υποκινούν” να αγωνιστούμε. Οι γονείς μέσα από τους Συλλόγους Γονέων στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης να τρομοκρατήσει και να βάλλει εμπόδια στους αγώνες που πηγάζουν από τις αγωνίες μας για το μέλλον της μόρφωσης και της υγείας των παιδιών μας. 

»Τους δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα τους κάνουμε την χάρη!!!!

»Ως Ομοσπονδία Αττικής με τα μελή μας τις Ενώσεις και τους Συλλόγους θα είμαστε στην 1η γραμμή των διεκδικήσεων για τα παιδιά μας.

»ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΡΦΩΣΗ -ΥΓΕΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ σε ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ»Πηγή του άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More