Κορωνοϊός: Εξοδος… πλατεία Χαλανδρίου -Χωρίς μάσκες και αποστάσεις, εικόνες μετά τα μεσάνυχτα | ΕΛΛΑΔΑ

0 4


Μπορεί η κυβέρνηση να έκλεισε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στους νέους που μαζεύονται στις πλατείες, ωστόσο οι χθεσινοβραδινές εικόνες από την πλατεία Χαλανδρίου είναι αποκαρδιωτικές.

Νέοι κυρίως άνθρωποι δεν πειθάρχησαν για μία ακόμα ημέρα στις οδηγίες της κυβέρνησης και γέμισαν τις πλατείες σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Όπως κατέγραψε ο φακός του Intime News, στην πλατεία Χαλανδρίου επικράτησε για άλλο ένα βράδυ το αδιαχώρητο, με τους θαμώνες να προμηθεύονται αλκοόλ λίγο πριν κλείσουν τα περίπτερα και να το… ξενυχτάνε χωρίς μάσκες και αποστάσεις!

Κορωνοϊός: Τα περίπτερα έκλεισαν, οι πλατείες παρέμειναν γεμάτες

Και όλα αυτά την ώρα που έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την αποφυγή συνωστισμού στις πλατείες και τα πάρκα.

Κορωνοϊός: Τα περίπτερα έκλεισαν, οι πλατείες παρέμειναν γεμάτες

Η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο του σχεδίου που έχει τεθεί σε ισχύ πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες σε πλατείες της Αττικής, ειδικά σε εκείνες που συγκέντρωναν παραδοσιακά τον περισσότερο κόσμο, καθώς και σε πάρκα και διάφορους άλλους ανοιχτούς χώρους, ενώ επεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση που ξαφνικά υπάρξει συνωστισμός.

Κορωνοϊός: Τα περίπτερα έκλεισαν, οι πλατείες παρέμειναν γεμάτες

Παράλληλα, ηχογραφημένο μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες, που ακούγεται από τα περιπολικά από την Τρίτη για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, τονίζει ότι δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε εξωτερικούς χώρους, ενώ επισημαίνει πως όλοι πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία.

Παρά το ότι τα μέτρα είναι σε ισχύ από το Σάββατο, διαπιστώθηκαν αρκετές
παραβάσεις από την αστυνομία. Μόνο το Σάββατο έγιναν Συνολικά, 477
ελέγχοι σε 15 πλατείες της Αττικής. Διαπιστώθηκαν 11 παραβάσεις
υπέρβασης του ωραρίου και επιβλήθηκαν πρόστιμα 5 χιλιάδων ευρώ και
αυτόφωρο.

Κορωνοϊός: Τα περίπτερα έκλεισαν, οι πλατείες παρέμειναν γεμάτες

Σημειώνεται πάντως ότι, σύμφωνα με το ΦΕΚ, στις επιχειρήσεις που προχωρούν σε παραβάσεις και δεν συμμορφώνονται με τα περιοριστικά μέτρα στην Αττική θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ. Παράλληλα, σύμφωνα με το ΦΕΚ, όσον αφορά στο ανώτατο όριο συμμετεχόντων σε δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις, σε περίπτωση παράβασης θα επιβάλλονται κυρώσεις 150 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, και στις επιχειρήσεις ή στα φυσικά πρόσωπα που διοργανώνουν εκδηλώσεις, από 3.000 έως 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για 15 ημερολογιακές ημέρες.

Κορωνοϊός: Τα περίπτερα έκλεισαν, οι πλατείες παρέμειναν γεμάτες

Πηγή του άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More